Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

XERRADA-COL·LOQUI SOBRE LA TRADICIÓ DELS COBERTORS (acte cultural d'Art al Vent XI)

XERRADA-COL·LOQUI SOBRE LA TRADICIÓ DELS COBERTORS (acte cultural d'Art al Vent XI)

Ahir per la vesprada-nit, vaig fer una xerrada-col·loqui sobre la TRADICIÓ DELS COBERTORS a Gata. Aquesta va ser la primera activitat cultural al voltant de la mostra de ART AL VENT XI. Es fa ver davant l’ajuntament i les diapositives van recolzar tota la informació. Va ser una xerrada, en la qual es mostrava el pas del temps del segle XX amb cobertors a les processons, un resum del cicle de processons de l’any, tipus de cobertors segons com estan fets, quan s’utilitzaven aquests, no sols a les processons sinó a altres aconteixements socials de la vida de Gata. A més, vaig mostrar en diapositivas detalls de cobertors, ja foren de domàs, de punt de ganxo, u altres tipus, encara que els dos primers eren els que més apareixien. També vaig parlar sobre el canvi de l’itinerari de les processons, que va ocórrer el 27 de març de 1964.

La xerrada va concloure tractant d’enllaçar una senya d’identitat de Gata, com és fer llata, amb la mostra d’Art al Vent, i més en concret amb una obra de Carmen López (nº 97) que es diu: "Gata, dona fent llata".

Com ja vaig fer ahir, agraïsc a l’Ajuntament totes les facilitats donades i al públic assistent la seua complicitat des del primer moment. Les aclaracions i preguntes van continuar la xerrada, fent un col·loqui prou agradable.

Faig des del blog una crida a tots els gaters: cal seguir reivindicant que tenim que fer cultura i fer poble, caldria implicar-se més en aquests actes culturals, que són xerrades, com es fa amb una actuació musical. No perque fora el Cronista de Gata el que va fer la xerrada, fora la primera i fora dilluns, segona quinzena d’agost, sinó per a què en pròximes cites culturals d’aquest tipus tinguem una resposta més adient al que es convoca.

A la imatge de Vero Vives, un moment de la meua xerrada, amb el regidor Joan Pedrós i la diapositiva que obria la sèrie.

4 comentarios

Dimoni Emplomat -

Una llastima no haver pogut anar. A mes molta gent no es va assabentar. En sembla un tema molt interesant i bonic. Espere no pedrem si es repeteix

Anónimo -

Alguna foto del personal pots posar?

CRONISTA DE GATA -

Trobe que ho deixe ben clar dalt. No se com està fetas la pregunta...però la resposta és no...espere que a la pròxima hi haja més personal.

Anónimo -

Estaría a tope, no?