Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

L'AGOST ENS PORTA A GATA UNA NOVA EDICIÓ DE "ART AL VENT" (XV edició)

L'AGOST ENS PORTA A GATA UNA NOVA EDICIÓ DE "ART AL VENT" (XV edició)

Art al Vent arriba a la seua quinzena edició. La regidora de Cultura, Àngels Soler ha presentat, aquest matí, juntament amb el director de la mostra, Josep Ginestar, Art al Vent XV que s’inaugurarà el pròxim 14 d’agost a Gata.

Durant vora un mes, concretament fins al 9 de setembre, el carrer la Bassa de Gata  acollirà la mostra internacional d’art tèxtil a l’aire lliure, la interpretació a través de l’art contemporani de la tradició de penjar cobertors en els dies de festa.

Àngels Soler ha explicat que comptarà amb 67 teles exposades procedents de 17 països diferents que han estat seleccionades, entre les 130 obres presentades a la convocatòria, per un jurat professional, que en aquesta edició ha estat format per Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; David Pèrez, catedràtic de la Universitat Politècnica de Valencia i crític d’art; i Nieves Torralba, artista, doctora en Belles Arts i professora de l’Escola d’art i disseny de València.

Per a Ginestar, “ Art al Vent no és sol una mostra d’art contemporani, a més de generar un mes d’activitats culturals, busca ser útil a la societat que l’acull. El retorn és la creació d’una imatge de poble”. “Gata a més de ser el poble de les cistelles és també el poble dels cobertors” afegeix.

Respecte a les obres, ha destacat el gran nombre de dones que participen en l’exposició així com la qualitat de les peces que va creixent amb el pas de les edicions.

També ha recordat que l’exposició compta amb un catàleg imprés que per als participants és de gran importància. Així mateix, enguany, per a la promoció i contextualització de l’exposició arreu del món, s’ha preparat un vídeo que resumeix el procés de muntatge i permeteix veure en moviment l’exposició durant la passada edició.

La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha parlat sobre la programació cultural complementària  que es realitzarà  durant Art al Vent i que convida a la gent a gaudir de les nits d’agost. A més de la música, de la mà de la colla de dolçainers i tabaleters, del grup de danses La llata i de la Banda Juvenil; Pepa Guardiola presentarà el seu últim llibre; també recuperem l’encontre de poetes gaters i comptarem amb una ruta pel municipi i una visita guiada per Josep Ginestar a la mostra, que servirà per a molts per descobrir detalls de les obres que potser ens passaven desapercebuts.

FONTS: Cartell anunciador de l’edició i moments de la presentació. Premsa, Ajuntament Gata.

0 comentarios