Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR, JESÚS POBRE VA SER LA SEU DE "L'ESCALDÀ"

AHIR, JESÚS POBRE VA SER LA SEU DE "L'ESCALDÀ"

A la festa de "l'escaldà" al voltant del Riurau gran assisteix la presidenta de la Diputació Provincial, Luisa Pastor

L'EATIM de Jesús Pobre vol conseguir que siga Bé Cultural Immaterial

La presidenta de la Diputació Provincial va estar a la festa de "l'escaldà" de Jesús Pobre. Des de fa uns anys els últims dies d'agost i primers de setembre servixen per a revitalitzar i conservar en la memòria l'antic costum "adzebib" o fer pansa. al voltant del també recuperat Riurau gran del senyoret.

Junt amb la presidenta i l'alcalde de Jesús Pobre, hi va assistir l'alcaldessa de Gata, Ana María Soler, com podeu apreciar a la fotografia publicada hui a INFORMACIÓN d'Alacant (Soler està a l'esquerra, junt amb l'alcalde de Jesús Pobre Javier Guy Escotto, i la presidenta de la Diputació, Pastor). Cal recordar que Jesús Pobre i Gata "han sigut des de sempre una mateixa cosa" diuen els vells dels dos llocs, referint-se a la proximitat dels dos nuclis urbans, dels serveis que es presten per als dos i dels nombrosos matrimonis que s'han format dels dos pobles.

Tornant al diari que ho publica, el títol és el següent: "La Diputación apoya declarar "L'Escaldà de la pansa" como Bien Cultural Inmaterial". Al subtítol: "Pastor asistió ayer a la tradicional fiesta agrícola en Jesús Pobre". Podeu llegir tota la notícia que es publica hui a INFORMACIÓN punxant ací: http://www.diarioinformacion.com/benidorm/2012/08/27/diputacion-apoya-declarar-lescalda-pansa-cultural-inmaterial/1288189.html.

FONT: Foto i text INFORMACIÓN, dilluns 27-8-2012.

0 comentarios