Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1822. Programa del V Concurs Local de Palomes Esportives (1951)

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) 1822. Programa del V Concurs Local de Palomes Esportives (1951)

Seguint amb el món dels colombaires de Gata, ja que divendres es va homenatjar a dos veterans Vicente Pedrós i Pepe Mengual, hem rebut de la societat gatera, que a la vegada ho va rebre d’un aficionat colombaire de Pedreguer, el programa de mà del V Gran Concurs Local de Palomes esportives de Gata de Gorgos, que es va celebrar el 29 d’abril de 1951. Organitzava la Sociedad Colombicultora "Gatense" i patrocinava la Delegación Nacional de Deportes de F.E.T y las J.O.N.S., el Comité Olímpico Español y la Federación Española de Colombicultura.

Començava "A las cinco de la tarde y previo disparo de un cohete" i "a las ocho y cuarto terminará el concurso con el disparo de otro cohete". Vuit eren els premis que s’atorgaven, quatre copes i quatre regals: del M.I. Ayuntamiento de Gata i tres copes de la societat local, després un regal de "Café de Corder" i tres més de la societat local.

I si curiós resultava la tapa del programa, dins apareixien els colombaires que hi participaven. Aixina podem saber l’any 1951, fa 68 anys, qui eren els que volaven els coloms, els socis de la colombòfila gatera. També estava, entre altres, l’homenatjar Vicente Pedrós Pons, a més de Carlos Mulet Redal, Antonio Mestre Monfort, Bautista Diego Cervera i Luis Vidal Mulet,...(podeu veure’ls a la fulla, igual que els noms de les palomes esportives, que els posaven noms curiosíssims, com "María Candiles" o "Barrabás).

FONT: Programa del concurs, facilitat per la Societat de Colombicultura de Gata.

0 comentarios