Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA JUNTA DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES MATEMÀTIQUES DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA RECOLZA L’ACORD DE L’AJUNTAMENT DE POSAR-LI A L’INSTITUT GATER EL NOM "MATEMÀTIC VICENT CASELLES"

LA JUNTA DE LA FACULTAT DE CIÈNCIES MATEMÀTIQUES DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA RECOLZA L’ACORD DE L’AJUNTAMENT DE POSAR-LI A L’INSTITUT GATER EL NOM "MATEMÀTIC VICENT CASELLES"

Era el matemàtic espanyol més citat internacionalment i l’únic espanyol conferenciant plenari a Canadà

Per mig de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata, he pogut conéixer el comunicat de "satisfacció" expresada per la Junta de la Facultad de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València, datada en 12 de desembre, en la qual el degà de dita facultat Rafael Crespo García felicita al Ple per l’acord de l’Ajuntament de Gata de Gorgos del dia 24 de setembre de 2013, pel qual s’insta a posar el nom de "Matemàtic Vicent Caselles" a l’institut de secundària de Gata.

Parla el document del coneixement que van tindre els professors de la facultat de Vicent Caselles, no sols al fer en eixa facultat els seus estudis de llicenciatura i doctorat, sinó a l’impartir les primeres classes i dirigir la seua primera tesi doctoral a un membre de dita facultat. A més, Vicent -diu el degà al seu escrit- "de tant en tant ens visitava pr a dona una conferència, per a participar en una trobada acadèmica o per a impartir un curs de màster".
Un currículum impressionant
A la missiva relaciona el degà algunes de les seues fites importants, que transcric:
- Té més de 200 treballs publicats amb quasi 5.000 cites, alguns d’ells amb més de 1.000 (és el matemàtic espanyol més citat internacionalment).
- Va dirigir unes 15 tesis doctorals a Espanya i a França.
- Va obtenir el premi Ferran Sunyer i Balaguer en 2003.
- Va ser conferenciant convidat en el ICM 2006, celebrat a Madrid.
- Va obtindre el SIAM Outstanding Paper Prize en 2008.
- Va ser conferenciant plenari en el ICIAM 2011, celebrat a Vancouvr (Canadà) essent, de moment, l’únic espanyol amb aquesta distinció.
- Era editor de nombroses revistes de gran prestigi internacional.
Finalment, el degà Crespo parla també de la faceta humana de Vicent Caselles Costa "capacitat de treball, agut sentit de l’humor i mirada penentrant amb la qual analitzava les coses". Acaba dient el degà que "la seua memòria perdurarà entre nosaltres" i que la Junta es felicita de que Gata de Gorgos desitje posar el nom a l’institut "de la localitat en la qual va nàixer". 

FONT: Regidoria de Cultura. Ajuntament de Gata.

0 comentarios