Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LLIBRES PUBLICATS PER AUTORS I AUTORES DE GATA ( I ) (commemorant el Dia del Llibre 2021)

LLIBRES PUBLICATS PER AUTORS I AUTORES DE GATA ( I ) (commemorant el Dia del Llibre 2021)

Anem a fer un repàs a través del blog del CRONISTA DE GATA dels autors i autores gaters i gateres que han publicat al llarg de la seua trajectòria literària. Alguns són novels i acaben de començar, altres ja porten anys publicant llibres; alguns publiquen llibres biogràfics, altres de poemes o de novel·les, però tots tenen un denominador comú i és que són de GATA. Per això faig una relació, sense incidir més en cadascú per qüestió d’espai i per no cansar als que ho lligen, per ordre alfabètic.

Tenim com a base el vídeo que ha publicat la Biblioteca pública municipal "Carme Miquel" d’autors i autores locals que han donat el seu testimoni literari hui Dia del llibre. Per a veure’ls i escoltar-los PUNXEU ACÍ

Això si, demane que si per oblit o desconeixement em deixe algú o alguna autor-a, tingueu a bé recordar-me per a incloure’l al llistat. Gràcies.

RELACIÓ D’AUTORS I AUTORES GATERS QUE TENEN LLIBRES PUBLICATS (De Arabí a Monfort, per ordre alfabètic, atenent als seus cognoms):

ARABÍ ARABÍ, FRANCESC (QUICO): Ciudadano Zaplana. La construcción de un régimen corrupto (Akal, 2019)

BAÑOS DIEGO, MÍRIAM: Tan solo eran retratos (Adarve, 2019). El presidente y la geisha (Adarve, 2019). La Estrella del Desierto (Adarve,2.020).

BARCELÓ, JOSÉ: El niño de la peonza (Amazon, 2014). Seis cartas por Navidad (Amazon, 2015). El arquitecto de Viena (Amazon, 2017).

BORONAT I PEDRÓS, JAUME: Coautor: "El meu poble: Dénia. Experiències Cicle Mitjà3" (Ajuntament de Dénia, 1986). "La meua comarca. La Marina Alta. Equip de socials de la Marina Alta" (Gregal Llibres, 1988.

BOTELLA I SOLER, VICENT: La llàstima (XVIII Certamen de Poesia Marc Granell, Vila d’Almussafes) (Edicions 96, 2015)

COLOMA, PACO: Como pollo sin cabeza (y apagafuegos) (Amazon, 2019)

COSTA MULET, PEPA: "La rialla davant del càncer" (Edic. Tramuntant la carena)

COSTA SIGNES, JOSÉ: "Vida y andanzas de un zapato" (I Concurso Local de Cuentos Fiestas Patronales. Caja de Ahorros Provincial, 1982). "Pinceladas Literarias" (Autor-editor 2290, 1992)

DKAIDEK PEDRÓS, JOSEP: Poemaris "Cercant racons del teu cos" (Editorial Neopàtria, 2016). "De mar i muntanya faig la meva barca" (Círculo Rojo, 2019).

GINER I MONFORT, JOAN: "El valencià de la Valldigna" (Universitat de València, Mancomunitat de la Valldigna, 2013). "Toponima dels pobles valencians. Gata de Gorgos, La Marina Alta" (Acadèmia Valenciana de la Llengua -AVL-, Ajuntament de Gata, Institut Cartogràfic Valencià, 2015). A més, ha fet estudis sobre llengua i cultura popular i també treballs d’història de Gata.

GINER I MONFORT, JORDI:  Coautor, junt amb Simó Noguera, Carles: "Un peu dins, un peu fora. La immigració de residents europeus al municipi de Teulada" (Universitat de València, Insitut d’Estudis Comarcals Marina Alta, Ajuntament de Teulada, 2012). "Historietes valencianes del segle XIX. Els pioners del tebeo" (Institució Alfons el Magnànim, Universitat de València, 2018). "El lugar del cómic en la sociología" (Fundació SM, 2019). A més de nombrosa recerca i col·laboracions d’estudis amb la Universitat de València.

MONCHO PASCUAL, EUGENI ADOLF: "Saba vella" (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, 1994). "Relats a recer del Montgó" (coeditat per l’Ajuntament de Xàbia i l’Ajuntament de Gata, 1996). "Jocs populars valencians de la Marina Alta". XIX Premi d’Investigació "25 d’abril" vila de Benissa, 1999. Editat per l’Institut Gil-Albert). "Cançons nostres" (Ajuntament de Teulada, 2007), "Entre llops". (Novel.la històrica, 2010).

MONCHO PASCUAL, JESÚS: "Contes del Migjorn" (7 i Mig, 1999). "La llar de seda" (7 i Mig, 1999), guanyadora del Premi “9 d’Octubre” de Sant Vicent del Raspeig, escrita conjuntament amb Gràcia Jiménez. Dietari. "Neró emperador", Premi Parnàs de Creació Literària 1998, convocat per la Revist del Món Clàssic AURIGA de Barcelona. "Toquen hores", Premi “Terra de Fang” de Deltebre 1999. "Revenja" (Bromera, 2000, Premi Vila de Teulada 1999).

"Au, va!…, Vicent", Premi "Cristòfor Aguado" de narrativa curta de Picassent 2000. "La pols i el desig" Premi “Ciutat de Valencia-Constantí Llombart, 2000″ de narrativa en valencià, convocat per l’Ajuntament de València). "Gran Bulevard" (Brosquil Edicions, 2005). "Marinas-Postiguet-Horadada" (Editorial Denes, 2005). "Port de l’est" (Viena Edicions, 2006). "Terratrèmol en la ciutat perduda" (Equipo Sirius, 2005); i "D.T. en la ciudad de las maravillas" (Editorial ECU, 2007). Formant part Jesús Moncho del Col·lectiu Terratrèmol.

"De...Visca el turisme, a...Visca internet! 1957-2007. 50 anys d’Història" (Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta i Ajuntament de Gata de Gorgos, 2008). "La ciutat turística de hui al País Valencià (El cas de la Marina Alta)" (Editorial Denes, 2008). "Puerto del este" (Áurea Editores, 2008). Versió en castellà del propi autor. "Els meus orígens: una senda d’emocions" (Carena Books, 2015). "Nice to meet you (Mira que bé, de topar amb tu)", Edicions del Sud, 2018. "La Taverna del Negre" (Premi Ciutat de València- Isabel de Villena, 2018, Ed. Bromera). 

MONFORT FERRER, SERGI: "Adriana y los thanesianos" (libros C.C.) Ciencia ficción (infantil/juvenil).

En la segona part, que publicaré demà, coneixerem les obres de: MULET GRIMALT, CARLES; MULET GRIMALT, MARÍA ROSA; MULET SALVADOR, SEFA; MULET SIGNES, JOSÉ; TORRES SIGNES, ASUNCIÓN; LEYDA ARABÍ, PEPA; LEYDA SALVÁ, PEPA; LEYDA FORNÉS, SÍLVIA; SALVÁ ROSELLÓ, ANTONIO; SIGNES MULET, ANTONI i el que escriu VIVES SIGNES, MIGUEL.

FONTS: Informació dels autors. / Composició fotografies dels autors.

0 comentarios