Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA: ELS SOMBREROS PER A L’ESTIU, PROTAGONISTES EN ESPAÑA DIRECTO (La 1)

GATA: ELS SOMBREROS PER A L’ESTIU, PROTAGONISTES EN ESPAÑA DIRECTO (La 1)

Just fa un any ja van emetre un reportatge sobre el vimet ("mimbre")

Si sou seguidors del programa de "España Directo" que ara presenta Míriam Moreno i que emet de dilluns a divendres La 1 de TVE, a les 19.20 hores, observarieu que ahir els sombreros per a l’estiu, per a suportar les altes temperatures, els de Gata de Gorgos van ser els protagonistes. El reportatge de Fernando Ballesteros va tocar dos punts en concret, la fàbrica Costa y Soler del carrer Montgó, oberta des de finals del segle XIX (1890), i el Museu del Sombrero, antiga fàbrica de principis del segle XX de la firma Zaragosí i Salvá.

PODEU MIRAR EL REPORTATGE, PUNXANT ACÍ.

El reportatge el podeu veure des del minut 26 al minut 29,18 del programa d’ahir dimecres 14 de juny. Es titulava: "Sombreros para el verano". La part de la fàbrica de Costa y Soler tenia els següents subtítols en castellà: "Sombrereros desde 1890"; "Comenzaron con los cascos"; "Los materiales han evolucionado"; "Cómo se hace un sombrero"; "Primero se pasa por el vapor"; "Dora lleva 30 años en la fábrica"; "Toca recortar el sombrero" i "Rematamos el sombrero".

Pel que fa a la part del Museu del Sombrero tenia els següents peus: "Hace sombreros de palma a mano"; "Se hace una trenza con la palma" i "Sombreros de paja de trigo".

No és la primera vegada que aquest programa recala EN Gata. Feia just un any el 14 de juny de 2016, va ser protagonista el vímet ("mimbre") amb el reportatge Gata de Gorgos, el pueblo del mimbre. Per a recordar-lo PUNXEU ACÍ.

FONT: Composició de fotos, captures de pantalla del programa emés ahir dia 14 de juny.

0 comentarios