Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR DIVENDRES, SEGON DIA DE NOVENA: Eucaristia presidida per l'Arquebisbe ( I )

AHIR DIVENDRES, SEGON DIA DE NOVENA: Eucaristia presidida per l'Arquebisbe ( I )

(PODEU FER LA COMPOSICIÓ MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Un cas excepcional i únic. Per primera vegada en la història, un arquebisbe presidia un dia de novena i la baixada del Crist al poble

La primera part del segon dia del novenari al Santíssim Crist del Calvari està dedicat a l’arribada del Sr. Arquebisbe de València, monsenyor Carlos Osoro Sierra, així com la cel·lebració de l’eucaristia, a la que assistiren nombrosos capellans i autoritats locals i comarcals. En una altra entrada us posaré la baixada de la imatge, també presidida pel prelat valencià, fins arribar al carrer Sant Vicent (Alcolaes) on està ara aguardant la missa del tercer dia de novena, que serà en la Costera del Grup Escolar.

Pel que fa a l’acte. A les 19.30 hores arribava el cotxe de l’arquebisbe acompanyat de la Policia Local. L’esperaven el senyor rector de la parròquia Don Francisco i l’arxiprest de la zona, rector de Xàbia, Don Fernando. També estaven els fills de Gata, Don Alberto al que va saludar molt efusivament; Don Vicent, Don Juan i Don Juan José. Rectors que han estat a la parròquia: Don José Tomás i Don Santiago i altres rectors de la comarca. En total, hi havia 18 rectors a més de l’arquebisbe.

L'arquebisbe abans de la missa va saludar a l'alcaldessa i les autoritats de la corporació local. Estava present també el diputat comarcal i alcalde d'Ondara, Ximo Ferrando, així com els alcaldes de El Verger, Jesús Pobre, Llíber i Beniarbeig. La policia local, el jutge de pau, el comandant del lloc de la Guàrdia Civil i el cap de protecció civil.

L’eucaristia va ser cantada pel Cor Serrillàs. La missa va ser molt emotiva i la homilia de Don Carlos Osoro, molt brillant, va estar carregada de records cap a l’efemèride del 250 aniversari. Al final, el veterà Fernando va dir unes paraules molt emotives.

A la composició fotogràfica podeu veure alguns instants de l’arribada, dels prolegòmens i de la missa.

0 comentarios