Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA BIBLIOTECA DE GATA FA UNA EXPOSICIÓ-HOMENATGE PÒSTUM- DE JOSEP CARDONA "EL PERSA"

LA BIBLIOTECA DE GATA FA UNA EXPOSICIÓ-HOMENATGE PÒSTUM- DE JOSEP CARDONA "EL PERSA"

Va fer un retallable de l'ermita de Gata

A juny d'aquest any 2012 va morir l'artista polifacètic valencià Josep Cardona, més conegut artísticament com El Persa, qui s'havia instal·lat a Xàbia feia molts anys.
Artista inclassificable, com el descriuen al diari El País, per la diversitat de tècniques que dominava, igual feia que fora un retallable, una il.lustració per a una recepta de cuina, un estrafolari anunci d'un invent impossible, un relat força imaginatiu o una historieta una mica sicalíptica... tot ho dominava!.
Aquest creador destacà com a dissenyador de retallables. És, sens dubte, el millor creador valencià d'aquests ingenis de paper. Els coneixements d'arquitectura i la capacitat per a descobrir les tres dimensions en un full el van ajudar a fer retallables tan complicats com el de l'església gòtica de Sant Bertomeu de Xàbia. Era un mestre en aquesta tècnica ara menyspreada, però que ell va elevar a art.
Per tot això, i com a homenatge, Modest Sanfèlix ha volgut deixar-nos una mostra dels seus retallables en forma de xicoteta exposició, i donar a conèixer l'obra de retallables d'aquest artista.
Destaquen els retallables d'edificis històrics de la Comunitat Valenciana com el Monasteri de San Miquel de Reis, el Teatre Principal... però per nosaltres el més important és el retallable de l'Ermita del Santíssim Crist de Gata que també realitzà El Persa. A més ens ha deixat una altra mostra de retallables d'algun altre artista.

FONT: Text i fotos de la composició, Biblioteca de Gata.

0 comentarios