Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR DIVENDRES SANT ES VA FER LA PROCESSÓ DEL SANT SOTERRAR ( I )

AHIR DIVENDRES SANT ES VA FER LA PROCESSÓ DEL SANT SOTERRAR ( I )

(Documentació gràfica -I-)

Al muntatge fotogràfic, diversos moments e imatges de la processó.

Encara que ja estem al Dissabte Sant, us parlaré d’ahir Divendres Sant. Dedicaré dues entrades i dos muntatges fotogràfics a aquest acte que és un dels més importants de la Setmana Santa. Segon dia del tríduum que començava ahir amb l’entranyable i sempre volgut Via Crucis i l’incomparable marc del Calvari cap a l’Ermita.

Per la vesprada, la Passió i Mort de Jesús, els Sants Oficis que es diuen. Finalment, el temps va respectar i molt l’últim acte de Divendres Sant: la processó del Sant Soterrar. A altres pobles i ben a prop va ploure.

Cal destacar la brillantor que mostrava el Sant Sepulcre, un dels més espectacular de la comarca si no el millor. Recentment ha estat restaurat i això es notava. Tots els homes casats, com és costum des de fa molt de temps, portaven el pas, que necessita de molta gent.

Primer anava el Natzaré i la seua confraria. Després els joves que formen part de la confraria del Crist del Perdó, els únics que van amb vestes i les tradicionals caputxes que recorden les grans processons, i el porten al muscle sense andes. Després la confraria de les Mestresses de Casa (creada en 1991) amb el pas de la Verge Dolorosa. Finalment, l’espectacular Sant Sepulcre amb la figura del Crist Jacent.  

0 comentarios