Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.278, la del dia 16/10-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.278, la del dia 16/10-

(PODEU AMPLIAR MÉS LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

Altra fotografia impactant de les festes del Santíssim Crist del Calvari i més en concret del dia cinc d’agost, quan baixaven al Crist per al sandemà pujar-lo de nou. Pràcticament és continuació de la de l’altre dia, la processó de baixada, a l’entrada al temple. Ja vaig dir, finalment, que es dataven aquestes fotografies entre 1958 i 1963, per tant era eixa època, en la qual era alcalde Matías Salvá. Torne a agrair-li a David Feliu la cesió de les fotos.

Podeu fixar-vos en l’escena: a l’esquerra (si mireu la foto) podeu veure a Don Francisco Boronat. També es pot veure la paradeta que hi havia de objectes de llanda. Un poc més cap al centre, l’home que mira cap a la càmera potser el pare de Gabriel "el fontaner". Dins de l’església, obserbeu el ròtul de "Mujeres" a la porta per on entraven les dones, encara hui es conserva eixe costum. Don Vicente Llopis és el rector que presideix el clero de darrere el Crist. Davant d’ell està el Ti Vicent "l’organista".

Com ja us vaig demanar a l’anterior fotografia, si conegueu algú més o sabeu més de la foto, no dubteu en explicar-ho, bé pel facebook, bé pel blog. Així enriquirem i il·lustrarem més la imatge. Gràcies.

FONT: Foto propietat de David Feliu Salvá.

0 comentarios