Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA OBRI LES PORTES DE LA SEUA COL·LECCIÓ MUSEOGRÀFICA MUNICIPAL (en el marc de la Fira Gata al Carrer 2016)

GATA OBRI LES PORTES DE LA SEUA COL·LECCIÓ MUSEOGRÀFICA MUNICIPAL (en el marc de la Fira Gata al Carrer 2016)

Nova entrada relacionada amb la fira i amb la cultura de Gata. Aquesta vesprada a partir de les 20 hores, l’Ajuntament de Gata reobri les portes de la Col·lecció Museogràfica Municipal en la seua nova ubicació en l’edifici consistorial i es dona així la possibilitat de visitar-lo durant la Fira Gata al Carrer, del 8 i 9 d’octubre. Estarà obert al públic durant els dos dies de Fira en horari de 11 a 14 i de 17 a 19 hores.

Els arqueòlegs Joan de Déu Boronat i Pasqual Costa, que realitzaren la catalogació de les peces en els anys 90, han sigut ara els encarregats del seu trasllat i de l’organització del museu per poder obrir-lo al públic.

A més d’elements de les restes culturals i materials del homes i dones de la prehistòria de la Marina Alta, també s’han rescatat els plafons explicatius originals que permeten al visitant conèixer un poc més de les peces exposades.

La peça més important de la col·lecció, la plaqueta del Parpalló, ocuparà un lloc preferent en el museu. A més, durant els dos dies, es projectarà un documental sobre les troballes realitzades a la Cova del Barranc de Migdia de Montgó.

Per la seua part, el diari LAS PROVINCIAS publica hui mateix: "Nueva ubicación del museo municipal". Per a llegir el breu del diari, PUNXEU ACÍ.

També la revista cultural TARANNA Oci i cultura porta la notícia i titula: "Gata obri les portes de la Col·lecció Museogràfica Municipal". Si voleu llegir-la PUNXEU ACÍ.

Cal recordar que demà dissabte, dia 8 d’octubre, a les 11 hores serà la inauguració oficial de la XIII FIURA GATA AL CARRER. Les activitats començaran a les 10 del matí. Aquesta vesprada i nit, els comerciants gaters s’afanaram en tindre-ho tot a punt. El bon temps pareix que acompanye, malgrat que marca alguna cosa per a diumenge però ja a la vesprada.

FONT: Foto Plaqueta del Parpalló, Col·lecció Museogràfica Municipal, Gata.

0 comentarios