Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

L’AUTOR GATER JOSÉ VICENTE SOLER MULET PRESENTA A GATA EL SEU LLIBRE "ÍBERO-VALENCIANO"

L’AUTOR GATER JOSÉ VICENTE SOLER MULET PRESENTA A GATA EL SEU LLIBRE "ÍBERO-VALENCIANO"

 

El passat divendres 17 de maig, va ser presentat a la Biblioteca de Gata de Gorgos el llibre “IBERO-VALENCIANO” de l’autor gater JOSE VICENTE SOLER MULET. Al llibre, l’autor ens porta de la mà en la traducció del llenguatge paleohispànic dels antics íbers. És una obra formada per un extens conjunt de textos desxifrats, que entreveuen molts relats de la riquesa cultural dels antics pobles que dominaren la península Ibèrica. Soler fa especial cura en oferir un text clar i senzill, acompanyat d’abundants explicacions. Constitueix un document imprescindible per a endinsar-se en el coneixement de l’antic poble íber, en els seus mites, costums i ritus ancestrals.

El llenguatge del llibre és molty clar i didàctic, en el que el lector quedarà sorprés al comprovar com el ric i complexe entramat de signaris es relaciona directament amb el seu valor fonètico, i per consegüent, amb el nostre idioma. Un llibre ame i pensat per a tots aquells que desitgen ampliar els seus coneixements sobre una de les primeres llengües que es  van parlar a Espanya.

L’acte tingué una gran acollida. La Biblioteca municipal es va omplir de gent entesa en la matèria, amics i familiars de l’autor. Va intervindre en la presentació el doctor Ignacio Ruíz Rodríguez, catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions de la Universitat Rei Joan Carles, i director de la Càtedra Universitària España-Israel. Ruíz és el que ha prologat el llibre i ha estat un pilar molt important en l’edició del llibre, el seu mentor i recolçament en el procés per a donar a conéixer el llibre "Ibero-Valenciano", de José Vicente Soler Mulet, llibre que edita la Editorial Dykinson.

FONT: Informació i fotos, María José Soler i Biblioteca de Gata.

 

0 comentarios