Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -957, la d'ahir dia 27-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -957, la d'ahir dia 27-

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO PUNXANT ACÍ)

La fotografia corresponent a ahir dia 27 és la primera d’una nova col·lecció que encete ara. Gràcies a imatges antigues que van mostrant-me alguns veïns per a la seua publicació va fent-se entre tots aquesta sèrie. Aquesta col·lecció és de Rosa Pedrós Soler.

La fotografia és escolar. Com sempre les feien a la reixa del costat del campanar. Coneixeu qui era el mestre que apareix entre els xiquets, el Mestre Borrell (José Mulet Borrell). Era la postguerra. Podeu vore com anaven vestits i com calçaven els xiquets. Hi havia un altre mestre junt a ells. Els xicons no calçaven sabates, tots els podeu vore amb espardenyes de mitja careta i calcetins. Manegues llargues i alguns amb uniformes. Sols reconeixia Rosa, la propietària de la foto a son pare Antonio Pedrós, que podia ser el primer per l’esquerra dret, arrimat a la reixa. ¡¡Quins temps aquells!!. Una bona fotografia de tema escolar.

Dir-vos que aquesta és una fotografia per a participar tots els veïns, especialment els que van conèixer al Mestre Borrell. Si coneixeu a algun xiquet o a l’altre mestre o l’any exacte no dubteu en comunicar-ho bé amb un comentari, bé al meu correu que teniu a la columna de la dreta. Gràcies.

Comenta Joaquina Frasés sobre la foto que el segon després del mestre Borrell és Pedro Frases.

5 comentarios

Paco Moncho -

l'Altre mestre crec que es D. Fernando Soler. Tinc un altra fotografia ams els amteixos mestres i un grup més nombrós de xiquets, al mateix escenari!!!

CRONISTA DE GATA -

Gràcies, Natalia, per aclarir-ho. Ja li he posat a "Curiosa" que tindria la foto uns 80 anysseran uns pocs més. Si el teu avi va nèixer l'any 1919, la foto potser de l'any 1930 ó 1931.

Natalia Argudo Pedrós -

Miguel, el meu avi va naixer al 1919. La foto es, per tant, d´abans de la guerra.

A -

Tenint en compte que el pare de Rosa, la propietària de la foto tindria ara uns 90 anys i a la imatge els xiquets tindrïen uns 10 o 12 anys, farà uns 80 anys, aprox.

Curiosa -

Sr. Cronista, això quin any podria ser?