Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RESUM DE L'ANY 2010 ( i II ): Juliol a desembre.

RESUM DE L'ANY 2010 ( i II ): Juliol a desembre.

AL MUNTATGE FOTOGRÀFIC, VUIT IMATGES D’ALGUNES DE LES NOTÍCIES DE JULIOL A DESEMBRE. PER VEURE AMPLIADA CADA FOTOGRAFIA PUNJEU ALS SEUS NÚMEROS CORRESPONENTS: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8.

Segona part del resum de notícies produïdes a Gata. Segon semestre, de juliol a desembre. Es fa més llarg que ahir, per tindre més notícies que contar.

MOLTES D’AQUESTES NOTÍCIES LES PODEN CONÉIXER AL BLOG.

JULIOL.-

Començava el mes amb bones notícies, però que encara no s’han vist per a res transformades. Font de Mora, conseller d’Educació, lliurava el projecte del nou gimnàs escolar, a l’alcaldessa i a la regidora d’Educació. El projecte costava 718.632. Han passat sis mesos i no es veu indicis de canvis. L’AMPA i els escolars van fer una manifestació pel pèsim estat del gimnàs, que no es soluciona.

Moria a inicis de juliol, Juan Bolufer més conegut per Juanito Celestino. Conegut per que tocava la trompeta a la banda i tenia un gran amor pel trinquet.

Començava aquest mes la modernització de l’enllumenat públic de Gata, per tal d’estalviar. El pla d’obres de Diputació Provincial costava 359.600 euros. 269.000 euros els pagava l’organisme provincial.

A nivell esportiu, el atleta gater Vicent Mas Leyda tornava a guanyar una carrera: ara era la VII Milla Urbana de Moraira.

A nivell social i genealògic, la família Signes "Canyetes" reunia a 90 dels seus parents, entre els gaters i els de la Ribera. Tot un aconteixement social, del qual vaig formar part, representant a la meua família materna.

A les acaballes de juliol, eren elegides les regines major i infantil per a les festes patronals 2010. Cristina Pérez Ferrer era la regina major i Ana Bertomeu Pedrós, la menuda. (FOTO).

AGOST.-

El dissabte dia 7, dissabte, es va recuperar el "Dia dels Fadrins", però, ni molt menys, amb l’esència i sentit d’abans. La jornada festiva sí que va entrar al programa oficial de festejos.

"Art al Vent" inundava Gata d’artistes de tot el món i les seues obres. Des de 25 païssos els "cobertors" d’art eren exposats al carrer La Bassa i carrer Duquessa d’Almodóvar. (FOTO).

No es feia el segon any de la recuperació del Cant de la Paloma, però la Mare de Déu d’Agost seguia tenint el costum de les alfàbegues.

A nivell cultural musical, s’oferia un excel·lent concert a l’església de la guitarrista gatera Rosario Caselles i la soprano catalana Marta Arbonés. (FOTO).

SETEMBRE.-

Començava el mes amb una important notícia. La consellera de Benestar Social, Angélica Such Ronda, i l’alcaldessa de Gata, Ana María Soler, posaven la primera pedra del nou edifici de la zona Alcolaies, el futur centre polivalent per a joves, que a hores d’ara està construint-se a bvon ritme. S’estimava un any d’ejecució i pertanyia al Pla Confiança de la Generalitat, amb un muntant econòmic de 1.256.342 euros. (FOTO)

Moria la centenaria de 101 anys María Pascual Pastor, mare de "els Monjos".

S’inauguraven per la subdelegada del Govern en Alacant, Encarna Llinares, i l’alcaldessa, les obres fetes amb la subvenció del Plan E del govern. (FOTO).

Diumenge dia 19, s’estrenava el nou camp municipal de futbol de gespa artificial de "Les Costeres", el qual no té un nom concret encara. Jugava el primer equip del Gorgos C.F. i guanyava al Orba, per 2 a 1. (FOTO)

A nivell musical, va ser notícia la banda Unió Musical que viatjà a París i va actuar a la cavalcada de fantasia del parc de Disneylan, a Eurodisney París.

Es feia la II Festa de la Bicicleta de Gata. Es va fer un dinar popular a la Plaça Nova i "Comerç de Gata" aprofità per presentar una nova edició més de la fira "Gata al carrer" d’octubre.

L´Associació de Perdiguers de Gata (APEGA) organitzava dissabte 25 de setembre, la conferència-debat: "La caça un dret natural". Assistia el campió del món i de Espanya els anys 1998, 1999 i 2009 de caça menor amb gos, Rubén Fernández Martínez. Miguel Ángel Sánchez Isarria, veterinari en cap del servei de Caça i Pesca de la Generalitat Valenciana i Antonio Mata Huete, redactor en cap de la revista "Caza y Safaris", premi periodístic a la defensa de la caça concedit per la Real Federació Espanyola de Caça i primer premi de relats de caça, organitzat per "Proyecto Torcaz". (FOTO)

OCTUBRE.-

Nou èxit de públic i participació dels comerços a la Fira de "Gata al carrer". (FOTO)

Després del pont d’octubre teníem una trista notícia, sobre tot per a la família del futbol local. Moria Juan Bequio García, un altre enamorat del Gorgos.

NOVEMBRE.-

El segon cap de setmana ocorria un aconteixement social, cultural i musical. La banda Unió Musical celebrava els 140 anys de la seua creació amb una magnífica exposició fotogràfica i diversos actes, com el concert commemoratiu. Nombrosos veïns del poble van passar per la mostra exposada al pavelló de la Plaça Nova.

S’iniciaven les tan esperades obres de reforma del cementiri i ampliació dels nínxols amb la construcció de 128 i 200 columbaris. Nou magatzem, voreres per tot el recinte, sales polivalents, tot això completava l’obra que seguix fent actualment l’empresa ECISA, amb un pressupost de 449.996 euros, dels quals Diputació Provincial paga el 80 per cent.

La banda celebra a Santa Cecília, amb els tradicionals actes, con la menys típica aurora.

DESEMBRE.-

Diversos concerts i actuacions a la XII Setmana de la Música.

El Gorgos C.F. juvenil no deixa per a res el liderat i l’augmenta més i més. Acaba l’any amb molta avantaja amb respecte al segon.

Gata rendix homenatge al poeta oriolà Miguel Hernández, amb un recital de poesies d’ell.

S’anuncia que perilla la representació teatral del Misteri dels Reis Mags. Al final, la crisi obliga a suspendre l’acte del poblat de Judea. Es mantenen els altres dos: el Palau d’Herodes i el Betlem Vivent.

 

0 comentarios