Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR VESPRADA, OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST: famílies, penyes, quadrilles, quintades, festers,...( I )

AHIR VESPRADA, OFRENA AL SANTÍSSIM CRIST: famílies, penyes, quadrilles, quintades, festers,...( I )

Primera composició de l'ofrena

Ahir per la vesprada, vaig tindre la satisfacció, un any més, de presentar junt amb Sefa Costa Monfort, l’ofrena al Santíssim Crist del Calvari, que com ja és tradicional es fa davant l’església el dia de la vespra, una vegada apareix la imatge processonal per la porta. Junt a les autoritats locals i els rectors assistents va estar present a l’acte el Secretari Autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco Blanes. A l’hora de l’ofrena que tancava la comitiva, va acompanyar a l’alcadessa Maite Signes Caselles i al regidor de Festes, Juan Pedrós Taléns.

Per l’ofrena van passar famílies, quadrilles de menuts i grans, grups històrics, els quintos que fa 30 anys ho van ser, els que fa 20 anys que van fer la festa i els que fa 10. També els que feien 65 anys (Quintà El Cohet). A més d’aquests grups, les Mestresses de Casa, l’Associació Bouera de Gata -que van voler així donar-li gràcies al patró per tindre ja bé a Vicent Gavilá-, Protecció Civil que complix deu anys, la Colla "El Montgó", el Grup de Danses "La Llata", la Junta del Santíssim Crist i la Comissió de festes 2014. Finalment, també van fer ofrena, portant una canasta d’aliments oferits per l’ajuntament, els dos policies locals condecorats fa une setmanes amb la medalla dels 25 anys de servici, l’oficial Manuel López Fernández i l’agent Francisco Boronat Carrera.

Cal ressenyar també que van passar tots els festerets de la quintà infantil 2014, tancant el grup la reina Minerva Cuenca Coloma. El mateix dels grans, la quintà major va anar passant amb la seua vestimenta oficial i de gala. Tancava aquesta comitiva la regina major Elena Pons Salvador.

L’ofrena va resultar fluïda, no es va fer pessada, malgrat hi haure molts festerets i va transcorre molt bé.

A la primera composició, alguns grups i moments de l’ofrena. Fotos: Vero Vives.

0 comentarios