Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATERS FORA: VICENT PEDRO SALVÁ, UN ENGINYER INDUSTRIAL A RIO DE JANEIRO (BRASIL)

GATERS FORA: VICENT PEDRO SALVÁ, UN ENGINYER INDUSTRIAL A RIO DE JANEIRO (BRASIL)

Vicent Pedro Salvá és director d’operacions industrials de la multinacional de materials de construcció, grup Lafarge, líder en activitats de ciment, àrids i formigons

"Trobem a faltar la vida de Gata, la família i els amics" diu Vicent

Reprenc la sèrie de gaters que estan fora per motius laborals i que segueixen el blog des de qualsevol part del món. Hui coneixem la tasca que està fent el nostre protagonista VICENT PEDRO SALVÁ al Brasil. Tots coneixeu a Vicent "Sensio", fill de Juanito i María Rosa, el segon dels germans. Com ja és habitual en esta secció anem desgranant les qüestions que ens ajudaran a saber més de VICENT.

El teu camí professional com comença i per on passa?

"No és estrany que aparega en esta secció, des del moment en què, després de graduar-me en enginyeria industrial, vaig decidir fer carrera en una multinacional de materials de construcció: el grup Lafarge, líder en activitats de ciment, àrids i formigons, i que està present en 64 països. D’això fa ja 27 anys i el camí ha segut de lo més variat, passant per diverses ciutats d’Espanya i de l’estranger".

Que fas a l’empresa, quina és la teua llavor?

"La meua activitat sempre ha estat lligada a la fabricació de ciment, i he passat per cinc fàbriques, ocupant diferents llocs: Processos, Producció, Manteniment, Qualitat, enginyeria, projectes de millora, etc. El meu últim càrrec va ser de Director a la fàbrica de ciment de Montcada i Reixac, a Barcelona. Això m’ha permès al llarg d’aquests anys adquirir una experiència en les operacions del negoci i m’ha valgut per arribar a l’actual lloc de Director d’Operacions Industrials, amb responsabilitat sobre les 8 fàbriques del Brasil. Bàsicament, la meua missió consisteix en posar en marxa accions i projectes que milloren els resultats tècnics i econòmics, tant des de les mateixes fàbriques com a nivell corporatiu per a totes".

Quan arribes al Brasil?. No vas sol i t’acompanya la teua dona Josefa. Contan’s:

"Al febrer de 2014 inicie la marxa brasilera, amb base a la seu de Rio de Janeiro, on estém residint .La meua dona va deixar temporalment la seua feina, per acompanyar-me en aquesta nova aventura i els nostres fills es van quedar a Catalunya, ja que segueixen cursant els seus post-graus a la universitat".

Com porteu eixe canvi tan radical?

"Tot i que els canvis sempre són durs, els vivim amb il·lusió per la recompensa 
de les experiències viscudes en altres cultures diferents, el que és molt 
enriquidor".

Com passeu el temps lliure allà a Río?

"Rio , "Cidade Maravilhosa" i és veritat, perque és molt bonica: per la naturalesa que la conté  i la envolta i animada per la vida al carrer que té les 24 hores del dia. Nosaltres encara tenim el "síndrome del turista" i aprofitem per descobrir cada racó i cada peculiaritat d’aquesta ciutat. També les platges estan molt animades i tenim la sort de tindre la casa entre Ipanema i Copacabana, lo que es un encert a l’hora de fer les passejades per la platja a lo que també som aficionats. També ens agrada viatjar i fem viatges de cap de setmana per anar coneixent el país, que és molt gran i té una naturalesa impressionant: Iguazú, costa nord-est i Recife, Mines Gerais, Salvador de Bahia, etc . Tenim alguns amics espanyols amb els que compartim bones estones, i algun menjar amb arròs, és clar".

Trobeu a faltar la vida gatera, la vostra família, amics, la gent?

És clar que trobem a faltar la vida de Gata, la família i els amics i aquest és sempre el nostre referent. Per això, sempre que podem fem una escapadeta, i com a mínim viatgem dues vegades a l’any: per Nadal i per les festes de Sant Crist. I segueix sent la nostra intenció, en un relativament mitjà termini, fixar la residència a Gata , després de donar voltes pel món, trobar el temps per viure i gaudir allà".

S’acomiada Vicent de tota Gata, suposant que fins a les festes de l’estiu d’ací, les del seu patró. Cal dir també que el blog del CRONISTA DE GATA es una altre finestreta que sempre poden obrir i saber de Gata i dels gaters.

Al respecte diu Vicent: "Aprofite per felicitar-te per aquest blog, que ens manté units a la vida de Gata i ens fa sentir més a prop". Li done les gràcies si fem eixe servici per als gaters que estan fora i amb molt de gust".

Així es despedixen Vicente i Josefa: "Una abraçada des de Rio de Janeiro!"

FONT: Fotos de la composició propietat de Vicent Pedro Salvá.

0 comentarios