Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA CENTENÀRIA DE GATA, FRANCISCA COSTA DIEGO, HA FET HUI 101 ANYS.

LA CENTENÀRIA DE GATA, FRANCISCA COSTA DIEGO, HA FET HUI 101 ANYS.
Naixqué el 13 de març de 1910 a Jesús Pobre
Mare de Tonica i Vicente Soler
Gata últimament té sempre alguna que altra centenària. Hui ha complit 101 anys la nostra veïna Francisca Costa Diego, mare de Tonica i Vicente Soler. Una dona que conserva tot el seu coneixement i que, com a agraïment a la vida i a Déu, ha volgut anar hui a la missa major de diumenge. La família ho ha celebrat amb intimitat aquest any.
Ahir per la vesprada vaig poder gaudir de la saviesa popular d’una dona que ha superat un segle i un any de vida.
Algunes xerrades d’ella denotaven que tenia tota la integritat mental: "Sempre he dit que no volia fer-me vella". "També mire que la meua germana va morir als 95 anys". "No em crec que tinga eixa edat".
Sols una de les cames té més fotuda. És l’edat diu ella i "la persona ja no es val tant com abans".
A l’església de sant Miquel Arcàngel ha arribat a un quart de dotze i de seguida ha volgut anar al sagrari. El seu fill Vicente i la seua nora l’han portada davant de l’altar del Cor de Jesús però ella ha volgut, era el seu desig, apropar-se més al sagrari.
El rector En Santiago Bohigues ha eixit del confesonari a saludar-la, com també ho ha fet a la homilia de la missa, la qual cosa ha fet que la centenària Francisca s’emocionara i molt.
Francisca Costa Diego es casà a Gata als 24 anys, poc abans de l’inici de la guerra civil i ja s’establí al poble. Vídua del comerciant Francisco Soler tingué una filla i un fill, Tonica, la major, i Vicente; set nets i 11 besnets, que tenen entre dos i 21 anys.
La perdua de la vista la prima de veure amb panoràmica i molt bé una vista de la carretera excel·lent.
L’any que ha passat des dels 100 als 101 anys quasi no s’han notat per a Francisca.
A les imatges del muntatge, Francisca a casa i a l’església amb el rector i els seus.
 

0 comentarios