Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.011, la del dia 20/1-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.011, la del dia 20/1-

(PODEU FER LA FOTO MÉS GRAN, PUNXANT ACÍ)

Reprenc la sèrie de fotografies antigues, amb la foto corresponent al passat diumenge 20 de gener. Una nova imatge de la col·lecció de Rosa Pedrós, a la que torne a agrair la cesió d’aquesta i la resta de fotografies. El grup de joves gaters, que estaven apuntats, com es deia abans, a la OJE (Organització Juvenil Espanyola) moviment juvenil afí al règim que els va tocar viure, el temps de Franco. A finals dels anys 60 i principis dels 70 del segle XX es feien viatges a Madrid per tal de visitar la tomba de José Antonio, sempre per la primavera o l’estiu. Aquesta coneguem la data gràcies a l’aportació d’un dels "xiquets" de la foto, hui veterinari de la Junta d’Andalusia José Manuel Montilla.

Feien viatges distints col·lectius del poble i, entre ells, estos joves. Uns eren més majorets, altres uns xiquets. Marxaven d’ací vestits ja amb l’uniforme de la OJE: pantaló curt, camisa blava i boina, que portaven o posada o dalt la camisa. A la imatge, estan tots posant al Monestir de Pedra, on van passar en un dels viatges. Darrere de la postal es pot llegir que el ftògraf era de Daroca, poble de Saragossa.

Podem reconeixer als més majorets i a dos homes que anaven amb ells. Així vegem plantats a Salvador el fuster, cosí de Salvador al barber, i el segon és Pepe "Benito". Miguel Leyda que asoma per darrere, a Paco "el mestre de gimnasia" (ja difunt), a Pascual (també difunt, que després es casà amb la propietària de la foto) que també asoma per darrere, a Poli i a Aurelio. Sentat està Vicente "Nieves". De més menuts reconec a Ballester, a Joan de Déu Boronat, ara a José Manuel Montilla -un poc agatxat-, a Francisco Arabí i al costat a José Ramón Monfort. També estan dos germans Javier i Alfonso -que ja no està entre nosaltres- Grimalt "Carabassa" i els germans Arabí Gómez. Montilla, al que li agraïsc l’explicació, comenta que darrere d’ell està Alfonso Mulet.

Si algú coneix a més gent de la fotografia, bé ho pot dir per correu (el teniu al blog) o bé pel facebook. Entre tots, podem completar la fotografia. Gràcies.

1 comentario

paco moncho -

¡Miguel!, d'esquerra a dreta, el plantat no es Bolo el fuster, es Salvador el Fuster, cosí de Salvador al barber. y el segón es Pepe "Benito". La fotografía es menuda i per aixó es mes difícil reconeixer a la gent.