Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA HO HA NOTAT: NOVA RÈPLICA (2,9 a les 16,35 -SE de Teulada) DEL TERRATRÈMOL D'AQUESTA MATINADA (3,1, Calp)

GATA HO HA NOTAT: NOVA RÈPLICA (2,9 a les 16,35 -SE de Teulada) DEL TERRATRÈMOL D'AQUESTA MATINADA (3,1, Calp)

Escrivint la crònica de l’efecte del seisme de la matinada passada a Gata, he pogut percebre que es menejava tot. Les 16,35, aproximadament. Estarem davant les rèpliques, ja van tres. L’alerta taronja ens informava de tres dies. Estigueu alerta. Ara han sigut 2,9 graus Escala Ritcher, situat a terra al SE de Teulada, segons l’Institut Geogràfic Nacional. S’informa que algunes pedres han caigut de l’església de Benissa. Eixa és l’última hora.

Si mirem la informació de l’Institut Geogràfic Nacional sobre els terratrèmols de magnitud o superior a 3,0 o escoltats per la població a l’àrea de la Península Ibèrica i Isles Canàries en els últims 10 dies, observem l’últim 26/07/2018, 16.35 h. Magnitud, 2,9, SE. TEULADA. Més enrere, a les 10:05 h. de 2,5 a Requejo (Za   ) i després apareixen en CALP a les 3,25 (2,2), a les 3,05 (2,0) i el primer i més forts a la 1,45 hores, el de 3,1 graus escala Ritcher. Estarem pendents d’aquesta informació.

Aquesta matinada, quan ja agafaven tots els somni i alguns encara no ho havien fet, els gaters i gateres també han patit l’ona expansiva i l’esglai d’escoltar el seisme que s’havia produit a la costa calpina, amb 3,1 graus de l’escala Ritcher, a una milla de la costa, el que el convertia amb un xicotet maremot. Benissa, Teulada, Gata de Gorgos i alguns pobes més. Aquesta vesprada, de nou, la terra de la costa de la Marina Alta ha tremolat. Comencem les festes de Gata amb un esglai al cos. La baixada del Santíssim Crist ens done tranquil·litat i pau. No estem per a tants esglais ni ensurts.

FONT: foto i informació ING, Santi Vives, facebook.

0 comentarios