Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HEU VIST MAI REVOLTAR A MÀ, AL CAMPANAR DE GATA? (els Mestres Campaners de València ho van fer el passat dilluns dia 12)

HEU VIST MAI REVOLTAR A MÀ, AL CAMPANAR DE GATA? (els Mestres Campaners de València ho van fer el passat dilluns dia 12)

(PODEU OBRIR ELS VÍDEOS PUJATS A INTERNET, GENTILESA DE L’ASSOCIACIÓ DE MESTRES CAMPANERS DE VALÈNCIA. VÍDEO 1, PUNXEU ACÍ; VÍDEO 2, PUNXEU ACÍ)

Heu vist mai revoltar a mà les campanes del campanar de Gata?. Els més majors recordaran de serguida als campaners gaters, però els més joves diran que mai han vist eixa arriscada feina, eixe art. Dilluns passat ho vam poder tornar a veure.

Des de mitjan matí estaven els Mestres Campaners dlluns passat dia 12 a la Plaça de l’Església. Anaven a fer revoltar a mà i fer tocs manuals diferents amb motiu de l’entrada del nou rector Don Juan Antonio Navarro Tarín. 

Ens hem posat amb contacte amb l’associació i aquesta és l’explicació de la jornada:

"En aplegar al cementeri (s’enten que el rector) tocarem les dos menudes. A l’aplegar a l’ermita tocarem varies voltes les tres menudes i en ser l’hora ferem un vol general de totes a les 18:30. En aplegar el Bisbe (s’enten N’Arturo Ros) un altre vol i al arribar Don Juan Antonio (el nou rector). En el moment de l’Eucaristia tocarem en diferents moments, com un vol general en el moment del rector tocar les campanes, al moment de la consagració el vol en solitari de la campana major, per donar mes solemnitat, i en acabar l’últim vol general."

FONTS: Fotos i els dos vídeos facilitats per l’Associació de Mestres Campaners de València.0 comentarios