Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA VÉNEN LES FESTES: estem a 14 dies. Programa de festes 2011 ( I )

Estem a dos setmanes justes del començament de les festes patronals 2011. A cinc dies de la novena al patró allà dalt de l’ermita.

Ja circula per ahí el Programa de Festes 2011 que comprén des de dijous 28 de juliol fins 7 d’agost, malgrat que oficialment començaran les festes 29, dia del Festival.

Al Festival actuarà LA BELLÍSSIMA. Promet estar bé.

El dia 30 de juliol s’inaugurarà el corro i hi haurà el correfoc. Són els de l’any passat que ja van donar bon joc.

Diumenge 31 de juliol, les Carrosses i a la nit, abans de les vaquetes i el bou embolat, Bradmis i Juan Roselló actuaran a la Plaça Nova.

Dilluns dia 1 d’agost és el dia de les paelles. L’orquestra MONTECARLO amenitzarà el "festot".

Dimarts, 2 d’agost, hi haurà moltes coses juntes: Dia del xiquet i del rock. Moltes activitats pels xiquets, bous, Marxa Nocturna del GEG -és la XXXV-, roc i solta de vaques després.

Dimecres, 3 d’agost és el dia de les quintades. L’orquestra Monduber a la Plaça Nova.

Dijous, 4 d’agost, és el dia del bou. Cal destacar el concurs d’estirament de corda al carrer Teulada organitzat per la Penya La Birra. A la nit el ball l’amenitzarà, de nou, LA VIVA.

Divendres 5 d’agost, és el Dia dels Majors i a les 20 hores ofrena floral. Després concert de revetla i cordà, aquesta a l’antic camp de futbol.

Dissabte 6 d’agost és la festa Major. Missa major, processó, castell i després concert organitzat per FANCLUB DE GATA.

Dissabte 7 d’agost es tancaran les festes amb una disco-mòbil a les 20 hores al Grup Escolar, patrocinada pels quintos 2011 i 2001.

(Demà seguirem parlant del programa...)

7 comentarios

gatera -

la quinta del 2010 no s'escriu "adjucac" sinó ATZUCAC

un altre del poble -

Es podrà veure el llibre de Festes en la Biblioteca de Gata de Gorgos? Quan?

la del mateix poble que un -

A un del poble:
Si amb "parafernalies" et refereixes a la típica rima que venen posant-se des de fa uns anys cap ací, he de dir-te que enguany també s'han posat rima. Són el Forcat, anar de festa estàs obligat.

I que jo recorde els noms que s'han posat últimament han sigut curts. Ah, i ser quintos no implica que el nom que ens posem tinga que vorer amb el treball de la terra. La llengua catalana està plena de riques paraules.
2005 - Al sarau (ens anem de festa iau!)
2006 - Al safareig (ai mare que no m'hi veig!)
2007 - L'ensofatà
2008 - La barxa (cubateta i a la marxa)
2009 - L'ENRENOU ( esta si que pica i cou!!!)
2010 - L'adjucac

Quin nom és llarg?

un del poble -

AL FORCAT. M'agradat molt el nom de la quintà d'enguany, un nom popular i curt, com els de tota la vida i no eixes parafernalies llargues de noms que venien posant-se últimament. Enhorabona a la quintà 2011.

Quintà AL FORCAT -

segons m'han dit, es el dissabte que ve pel mati nirem pel poble venent llibres.

CRONISTA DE GATA -

A gater festero:
Jo no he vist el llibre-programa, a mi m'han passat la programació, però crec que el procediment serà el de tots els anys. Primer va pels comerços anunciants, després eixiran -supose dissabte que ve- comissió i quintos a vendre'l pel poble i després estaran a l'Ajuntament.

Gater festero -

Quan i on podem comprar el llibre?