Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A UN MES DE LA CONCESIÓ DE LA MEDALLA AL MÈRIT CIUTADÀ CALPÍ, LA GATERA I ÀNIMA DEL PROJECTE, ISABEL SIGNES, VALORA LA REPERCUSIÓ DEL PREMI I EL QUE SUPOSA PER A VISIÓ SENSE FRONTERES (VSF)

A UN MES DE LA CONCESIÓ DE LA MEDALLA AL MÈRIT CIUTADÀ CALPÍ, LA GATERA I ÀNIMA DEL PROJECTE, ISABEL SIGNES, VALORA LA REPERCUSIÓ DEL PREMI I EL QUE SUPOSA PER A VISIÓ SENSE FRONTERES (VSF)

(PODEU MIRAR EL VÍDEO, PUNXANT ACÍ)

El passat 9 d’octubre, en un acte institucional, l’òptica i optòmetra gatera ISABEL SIGNES rebia de mans de l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, la medalla al mèrit ciutadà per la seua tasca reconeguda al front del projecte solidari i internacional VISIÓ SENSE FRONTERES (VSF). 

Isabel Signes comenta: "És diu que un no és profeta en la seua terra i aixa era fins que l’any passat Visió Sense Fronteres (VSF) amb seu a Calp i fundada per Josep Pedrós Ginestar, Jose Francisco Signes i jo mateix, vam rebre la primera subvenció per part de l’ajuntament de Calp. Jo vaig obrir la primera òptica a Calp en 1990, fa ara 30 anys i vaig fundar VISIO SENSE FRONTERES 9 anys després, l’any passat es va celebrar el seu vinté aniversari.

Tot i que ha sigut una llarga trajectòria amb més de 100 projectes nacionals e internacionals de prevenció de la ceguera evitable -seguix dient-nos Isabel- no s’havia contat mai amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calp, independentment del seu color polític. Ha sigut arrel de l’actual corporació municipal que han posat en valor el treball incansable de l’associació VSF". 

A quasi un mes d’aquella concesió recuperem les seues paraules, fotos i el vídeo que va servir per a presentar la ONG i la seua llavor.

Al respecte del premi, comença Isabel dient: "La medalla al mèrit ciutadà rebuda per Isabel Signes suposa el reconeixement a la tasca de tots aquest anys arreu del món treballant per a que no quede ningú cec si es pot tractar amb unes ulleres o una intervenció de catarates. El premi mostra una extraordinària sensibilitat per part de la corporació municipal en valorar esta tasca, ja que la votació va ser unànim. La majoria de projectes de VSF tenen lloc a l’Africa subsahariana però també tenim projectes locals, com revisions a escoles de xiquets i xiquetes amb risc d’exclusió en la zona del port de València, per a que no es quede ningú darrere per no tindre unes ulleres". 

Finalment, diu Signes "VSF espera seguir contant amb el recolzament per part de la Ajuntament de Calp per a projectes de futur, en quan la situació internacional ens deixe reprendre nous projectes"

FONTS: Fotos facilitades per Isabel Signes. Vídeo-presentació de la medalla.  

0 comentarios