Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA, ANYS 40-60 (Segle XX), VISTA A TRAVÉS D’UNA INDÚSTRIA LOCAL (XI)

Avancen els anys i seguim en el món industrial gater dels anys 40 al 60 del segle XX. Coneguem com es desenvolupaven les fàbriques a través de l’empresa "Viuda de Vicente Salva". Hui coneixem dos documents de 1946: un d’ajuda a damnificats i altre del cens electoral de productors.

Pel que fa als damnificats, l’empresa va pagar -aixina consta en un rebut- cent pessetes. El concepte: donatiu pro damnificats per les inundacions de Vega del Segura. La data era maig de 1946.

Efectivament, el 21 d’abril de 1946 es va produir un gran temporal de pluges al voltant del riu Segura amb grans inundacions causant algunes víctimes i centenars de cases destruïdes.

Un altre document donava la relació del cens electoral de productors, la llista definitiva d’electors que tenia la fàbrica. Venia el document de la Vicesecretaria Provincial d’Ordenació Social. Eren les Eleccions Sindicals de primer grau de 1946. Es contava al grup com una entitat sindical. Les vint persones de la llista tenien edats entre 18 anys el més menut i 52 el més major. Posava l’adreça i la professió, que era "Operario/a", un "empeado administrativo" i un "apoderado". El document es signava el 8 de juliol de 1946.

FONT: Arxiu ordenat per MªJ.Salvá (Museu del "sombrero").

0 comentarios