Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA VE SANTA CECÍLIA. "HISTÒRIA DE LES BANDERES DE LA BANDA DE MÚSICA DE GATA" ( II ª part )

JA VE SANTA CECÍLIA. "HISTÒRIA DE LES BANDERES DE LA  BANDA DE MÚSICA DE GATA" ( II ª part )

Posava ahir la primera part d’aquest interessant article publicat al llibret del programa de festes de Santa Cecília 2013, en honor a la patrona de la música Santa Cecília, per part dels músics inbtegrants de la banda Unió Musical de Gata. Complete hui el reportatge amb...

LA SEGONA I ACTUAL BANDERA…

Trenta-cinc anys més tard d’aquella “primera bandera” es va canviar de tela, tal vegada per una quesito d’orgull i de satisfacció. A la banda li havia tocat la Grossa de la loteria un 25 de maig de 1987 i just dos mesos més tard, el 27 de juliol de 1987, s’estrenava una nova bandera. Ja no eren els mateixos protagonistes. Distinta directiva i eren altres temps.

La madrina de la banda era Ana María Soler, l’actual alcaldessa, que alesmores era la secretaria de la banda. El padrí era Alberto Fornés “Barrera”, alesmores president de la banda Unió Musical. La bandera va ser beneïda pel rector Don Vicente Marqués. Era alcalde del poble E. Adolfo Mulet Salvá i director de la banda Juan Salvador Oliver Castellanos. “Dalt de Ca Feliu”, com s’anomenava abans a aquesta sala de convits i de ball, es va fer el refrigeri per a festejar-ho, a la Plaça Nova es fotografiava tota la directiva amb la nova bandera. El banderer era Antonio Signes.       

Epílog...      

Servixquen aquestes lletres per a tindre un homenatge i record a tots els banderers que han portat les banderes de la UNIÓ MUSICAL DE GATA. A les dones i homes que van tindre la iniciativa de canviar les banderes, sobre tot les dues últimes, i –en definitiva- a tots els músics, que al caliu de la bandera i el banderer, formen i toquen…toquen i formen, donant-nos sempre les seues millors melodies.

A la fotografia, la directiva de 1987, entre ells l'actual alcaldessa -madrina de la bandera- i el sempre recordat Alberto Fornés -padrí-.

 

0 comentarios