Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS PORTADORS DEL CRIST FAN UNA CRIDA A LA TRADICIÓ, PARTICIPAR EN LA BAIXADA I PUJADA DEL CRIST (sempre que es puga -COVID19 Gata-)

ELS PORTADORS DEL CRIST FAN UNA CRIDA A LA TRADICIÓ, PARTICIPAR EN LA BAIXADA I PUJADA DEL CRIST (sempre que es puga -COVID19 Gata-)

El Santíssim Crist del Calvari baixarà des de la seua ermita fins al temple parroquial com mana la tradició. La situació actual fa pensar en l’esperança de que ELS PORTADORS DEL CRIST ho faran com sempre en els últims anys, excepte el 2020, any de la pandèmia total.

Comencen a calfar motors i fan una crida primer als joves que aquest any complixen 21 anys, que els toca per quintà; als que fan 50 anys per celebració, i als ja consolidats portadors. Els llocs d’inscripció, la perruqueria Ca Canya i la tenda de Tonia. Temps: abans del dia 24 de juliol.

Aixina ho expliquen al poble:  

"És amb les primeres calors de l’estiu quan ens adonem que les nostres festes estan ací només girant el cantó, i que el nostre estimat patró, el Santíssim Crist del Calvari ha de fer el seu tradicional viatge des de l’ermita a l’església i la tornada a casa en el seu dia més gran. I com els darrers anys, des de la Junta del Santíssim Crist volem convidar a tots els veïns i veïnes de Gata que vulguen ser portadors de la imatge a apuntar-se a la perruqueria de Canya o a la tenda de Tonia regals abans del 24 de juliol per poder fer-ho.

Sabem que aquest és un any atípic, i que fins que arribe l’hora estarà tot a l’aire, però hem de confiar en què les coses aniran millorant i podrem baixar i pujar al Santíssim Crist a la manera tradicional.

Per això hem d’estar preparats.

Convidem a participar en aquesta bonica tradició especialment a tots aquells jóvens que aquest any compleixen 21 anys, que són els que com mana el costum els toca per quintà, i també als que en fan 50, però l’ocasió està oberta a qualsevol persona que vulga col·laborar.

Tenim amb aquesta acció l’oportunitat de demostrar la nostra gratitud i sentiment cap al Santíssim Crist i seguir així en la tradició que al llarg de la història del nostre poble han mantingut viva els nostres pares, avis i besavis i que a hores d’ara ens toca a nosaltres continuar.
De ben segur que serà una experiència que no oblidareu.

P.D. Els que esteu apuntats d’anys arrere i voleu seguir no fa falta que passeu a fer-ho."

FONT: Foto arxiu arribada del Crist a la Plaça (Vicent Signes Signes) 

0 comentarios