Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -379-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -379-

La fotografia antiga de hui torna a ser religiosa. LA trona i el rector ja són història i de la bona. N’Alejo Sendra, de Villalonga, va estar de prevere a Gata de 1930 a 1950. Anys difícils: República, guerra i post-guerra. A la imatge està predicant, però no des d’on es fa ara, sinó de dalt de la trona, un púlpit penjat i subjecte al pilar. Observeu com estava tapada per dalt la trona, amb una paloma que a la punta del pic tenia penjant la perilleta. La trona va desaparéixer en temps de En Manuel Frasés. Estava davant l’altar de la Puríssima, al costat esquerre si mirem a l’entrar i prop, molt prop de l’altar. No es veu massa, però En Vicente Llopis ja era rector de Gata. Asoma molt poc per la part baixa de la foto.

5 comentarios

JJ -

Una llàstima

CRONISTA DE GATA -

Hola, JJ:
La de Gata va desaparéixer, algú la va destruir. L'àngel amb una trompeta que tenia dalt era l'última peça que vaig veure per la cambra. Ara ni això.

JJ -

i que es va fer amb la de Gata?

CRONISTA DE GATA -

A Gata concretament va ser en els anys 70 quan estava de rector En Manuel Frasés. Al passar a predicar a l'ambó (dalt de l'altar) ja no servia la trona.
En algunes esglésies com a Benissa ("la catedral de la Marina" que li diuen) s'ha deixa't com a peça arquitectònica històrica. A Gata estava al pilar últim esquerre si mires quan entres...Es van llevar per què molestaven també.

JJ -

Hola, com va?

Per que van desapareixer les trones?