Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATERS DESTACATS: el Pare Mulet portà el Crist a Gata (1762).

GATERS DESTACATS: el Pare Mulet portà el Crist a Gata (1762).

Reprenc la sèrie de gaters destacats en un religiós important per al poble de Gata, que vixqué entre els segles XVII i XVIII. Fou el PARE ANTONI VICENT MULET MONFORT. Ell portà la imatge del Santíssim Crist del Calvari, que tant veneren els gaters.

Naixqué  el Pare Vicent el 2 de desembre de 1691, per tant dins d’uns dies s’acompliran 321 anys. Fou Beneficiat de la catedral de València. Després passà a Dénia. Va morir a aquesta ciutat el 22 de novembre de 1770, als 79 anys. Fill ilustre de Gata, perquè donà al poble la imatge del Crist del Calvari, segons reflexava el Llibre de Visites Pastorals. Impulsà la construcció de l´ermita per a “cobijar” la imatge del patró (la capella es construí des de la Quaresma de 1762 a 1770, durant vui anys). Ell mateix pujà la imatge i la col·locà al camarí de l´ermita en 1764. El Pare Mulet tenia aleshores 73 anys. L´ermita del Crist fou beneïda el 12 de febrer de 1770, acabades les obres i sent el mateix any que va morir. Els veïns de Gata li dedicaren un carrer a la seua memòria.

La parròquia impulsarà dins de poc, formant-se una comissió parròquia-ajuntament-confraria, els actes del 250 aniversari de la construcció de l’ermita, que es compliran a la Quaresma de 2012.

Dades històriques: Relació de religiosos i preveres de la parròquia Sant Miquel Arcàngel de Gata. Arxiu parroquial.

A la imatge, el Crist del Calvari amb la seua "hornacina", tal com estava abans de la guerra civil, entre els segles XVIII i XX, fins 1936.

 

0 comentarios