Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 70 -

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 70 -

I arribem a la fotografia 70. Hui és una fotografia de la

PLAÇA NOVA (QUAN ERA PLAZA 18 DE JULIO) L´ANY 1967.

Me l´ha facilitada un visitant del blog, per la qual cosa li ho agraïsc molt sincerament, ja que la fotografia no té perdua i és important donat que simbolitza molt com a espai urbà i té una valua incalculable, per ser de les primeres en color i amb aquells carrets que s´utilizaven de dotze o vint-i-quatre fotos.

Dos xiquets, xiqueta i xiquet, es fan la fotografia, però no destorben per a contemplar el marc de la plaça. Aquella tenia aquells colors i dibuixos com es pot apreciar un poc que la van fer famosa, que era com l´Esplanada d´Alacant i que, per desgràcia i malauradament, ja no tornarà a ser així.

Eren festes, podem observar les banderes espanyoles i es pot veure en primer terme i al voltant de la plaça la baraneta que separava la plaça del ball del lloc on es posarien les dones amb catrets, cadires i demés, per tal de veure les parelletes ballant. El ficus que hui no deixaria veure la imatge és molt menut. Al fons, a la dreta, es pot veure el "palco" on actuaven les orquestres. Ara seria impossible, donat tot el material de so que porten darrere.

Finalment, observem l´espai urbà propiament dit, sobre tot al fons. La casa amb planta baixa i primera, ha deixat pas a un bloc de pisos. Ací al costat dret asoma una de les cantonades del Cine Casablanca. Les palmeres estaven acabades de posar.

Com he dit al principi, la fotografia és impressionant com a testimoni.

Fotografia facilitada per un visitant del blog, inèdita per a mi i per a molts gaters.

0 comentarios