Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI ÉS EL DIA DE LA DONA...DEMÀ I TOTS ELS DIES TAMBÉ (Gata: a les 12, acte institucional)

HUI ÉS EL DIA DE LA DONA...DEMÀ I TOTS ELS DIES TAMBÉ (Gata: a les 12, acte institucional)

Hui és el 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Hui, demà i tots els dies. No sols recordar-ho un dia, cal recordar-ho sempre. Els actes a Gata al voltant de la celebració van començar ahir dijous, amb la projecció del documental "Les estisoradores", iniciant així el Dia de la Dona a Gata. La projecció va comptar amb la presència d’estisoradores tant de Gata com de Benissa, on s’ha realitzat el documental. La regidodora d’igualtat de Benissa, Belén Ivars, va ser l’encarregada, juntament amb l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual, de presentar el documental. També va estar present l’alcalde de Benissa Abel Cardona.

Hui, 8 de març, a les 12 hores, es realitzarà l’acte institucional a l’Ajuntament. Ja el dimarts 12 continuaran amb l’inici de la campanya de la prevenció de la violència de gènere a la Biblioteca. Divendres 15, a la biblioteca i a les 20 hores, es presentarà l’obra de Elvira Cambrils "A la platja de Camus".

Pel que toca a la celebració de hui divendres 8 de març:

Cada dona en la seua professió, lloc de treball, a casa, a la fàbrica, a la compra, al camp, al bar, on estiga...té els mateixos drets que l’home i deu fer-los valdre, malgrat els entrebancs que, moltíssimes vegades, li posen i sorgigen en aquesta societat tan i massa masclista. La igualtat deu predominar. GATA DE GORGOS no deu ser una excepció i per això hui les dones gateres reivindiquen, ixen al carrer, fan vaga.

Recolze, i deguem fer-ho tots els homes, a totes les usuàries del blog del CRONISTA DE GATA, les que són importants en els articles, les que no ho són tant, les que comenten les notícies al facebook, les del poble i les que estan fora. A TOTES LES DONES GATERES O EN ARRELS DE GATA, HUI ÉS LA VOSTRA PARAULA, EL VOSTRE DRET I LA VOSTRA ACCIÓ.

En els quasi 9 anys de blog (abril 2010 a hui), com ja posava l’any passat, cada any he publicat relatiu a la dona algun article, que podeu repassar si ho cregueu convenient.

8 Març 2011, era darrer dimarts: DIA DE LA DONA TREBALLADORA, 8 MARÇ, Gatera destacada. Primera dona regidora. (Va ser María Antonia Costa Martí). També, FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record): dones passejant per la carretera, anys 40 segle XX.

8 Març 2012: DONES REGIDORES DELS SEGLES XX I XXI, fins ara, a Gata (I) En homenatge a totes les dones, en el Dia Internacional de la Dona. * No estaven relacionades les noves regidores eixides de les noves corporacions de 2011 (juny) a 2015 i de 2015 a 2019. 9 Març 2012: DONES REGIDORES DELS SEGLES XX I XXI, fins ara, a Gata ( i II ).

8 Març 2013: FOTOGRAFIES ANTIGUES(Gata en el record), especial dia de la dona. Deu fotografies de les dones d’abans.

8 Març 2014: DIA INTERNACIONAL DE LA DONA: 8 de març. Breu referència a la jornada.

8 Març 2015: DONES GATERES AL CAMP NOU ESTE MATÍ. Hui, 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

6 Març 2016: GATA: L’AUTORA LLUM QUIÑONERO ALS ACTES DENTRALS DEL MES DE LA DONA. 8 Març 2016: HUI DIA 8...DIA DE LES DONES...COM TOTS ELS DIES.

7 Març 2017: ACTES A GATA: MARÇ, MES DE LA DONA. 8 Març 2017: 8 DE MARÇ. DIA REIVINDICATIU DE LA DONA (I) Actes a Gata. 8 Març 2017: 8 DE MARÇ...( i II ) LA CORPORACIÓ DE GATA TÉ 7 DONES, DE 13. UN TOTAL DE 25 REGIDORES HAN FORMAT PART DE LES CORPORACIONS DES DE 1964 I FINS ARA.

1 Març 2018: GATA COMMEMORA EL MES DE LA DONA AMB NOMBROSES ACTIVITATS, MARÇ 2018.

FONT: Foto acte de les estiroradores ahir dia 7. Ajuntament de Gata.

0 comentarios