Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTS I REFRANYS: Hui diumenge és a Gata la festa del Cor de Jesús. A més sants Lleó II, Raimundo i Tomàs apòstol.

Avançada la Pasqüa de Resurrecció al calendari i en conseqüència la festa del Corpus, toca hui diumenge celebrar la festa del Cor de Jesús a Gata, que tanca el cicle fester religiós.

Hui es celebra la festa del Corpus al nostre poble, amb missa solemne i processó. Els xiquets de Primera Comunió d’enguany tornaran a eixir per última vegada a una processó.

Pel que respecta al santoral, hui dia 3 de juliol és la festa d’alguns sants ben coneguts: SANT LLEÓ II, papa; SANT RAIMUNDO i SANT TOMÀS.

SANT LLEÓ II mor a Roma l’any 683. Va ser un papa coneixedor de les llengües grega i llatina, amic de la pobresa i dels pobres, que aprovà el Tercer Concili de Constantinopla.

SANT RAIMUNDO Gayrard mor a Toulouse (França) en 1118. Va ser mestre d’escola. Quan va quedar vidu, consagrà la seua vida a fer obres de caritat, fundant un hospital. Passat un temps, fou admés entre els canonges de la basílica de San Saturní.

SANT TOMÀS apòstol era d’Israel i va morir a l’Índia l’any 72 d.C. A la seua festa es recorda la incredulitat davant l’anunci de la Resurrecció de Jesús i quan el mateix Jesús li mostrà el seu costat traspassat per la llança ell digué: "Senyor meu i Déu meu". Diu la tradició que evangelitzà els pobles de l’Índia, transmitint-los la fe que ell havia rebut.

Del refranyer us pose dos més de juliol, que en realitat són tres:

QUI NO BAT PEL JULIOL, NO BAT QUAN VOL o una altra varietat pareguda:
QUI NO ES BANYA PEL JULIOL, NO ES BANYA QUAN VOL.

QUAN PLOU PEL JULIOL, FUSTA PLOU.

FONTS: www.santopedia.com i www.masrabassa.com.

0 comentarios