Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.422, la del dia 9/3-:

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -1.422, la del dia 9/3-:

Reprenc la sèrie de fotos, documents, imatges antigues o recents. La foto esportiva de hui tocava publicar-se el passat dia 9. Ens anem al trinquet. Hem capturat aquesta fotografia del facebook, gràcies a Carlos Riera Riquelme, però la foto està pujada per Antonio Albert Crespo. Agraïsc als dos la informació i la foto.

Comenta Antonio: "El trinquet de Gata amb ple total, bressol de raspall, ara tancat, el pilotari que està d’esquena és Luis de Gata (dels germans Borrell). Este trinquet era descobert sense tela metàl·lica, quan la pilota s`en ixia per la muralla, algú cridava ’a la via’, per a anar a buscar-la.

Durant algun temps es van traslladar les partides d’escala i corda d’Ondara a Gata, per reforma d’este i prompte ens acoplarem a jugar sense coberta. Personalment guarde bons records d`eixos temps, vaig jugar un desafiu i també la meua primera partida contra Genovés. Els trinquets antics, com és el cas, haurien d’incloure’s per la llei de patrimoni històric protegit i per descomptat no deixar-los caure; ademés de la pilota, se li pot donar ús públic, com a recinte municipal, fires, danses, cine estiu, etc...imaginació"

Lluís el trinqueter -que apareix jugant-, ell i el seu germà Vicente i el seu germà menut junt amb son pare són els propietaris de l’actual trinquet, que porta el nom de Gabriel, el seu tio i germà respectivament, el mític "Xiquet de Gata".

FONT: Foto de Antonio Albert. Facebook.

3 comentarios

gater curiós -

Gràcies

CRONISTA DE GATA -

Efectivament, no li correspon a l'article, però ja eixirem de dubtes i ens aclariran tots la cosa. De moment, de l'1 al 15 de març -estem dins del termini- està d'alcaldessa en funcions Maite Signes. El dia 25 de març toca fer-se el ple ordinari.

gater curiós -

No correspon però... es sap alguna cosa de l'alcaldessa?