Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU…? que en el Senat del 27 de juny de 1871 va eixir Gata a relluïr i no per cosa bona…

Alteracions pel cobrament de la contribució

La sessió del Senat del 27 de juny de 1871 va tractar el tema de Gata. Així ho publicava el "Diario de Córdoba…" el 29 de juny de 1871. El Sr. Gasset combatia al Ministre d’Hisenda. Es va traure a relluïr el cas de Gata "pueblo de la provincia de Alicante cercano á Denia". Es deia que: "se alteró ayer –pel dia 26- el órden con motivo del cobro de contribuciones". I encara deia més: "Parece que unos cuantos hombres se lanzaron a la calle á los gritos de afuera los cobradores ladrones, viva la república". I seguia dient la crònica: "Inmediatamente acudió á sosegar á los alborotadores alguna fuerza de la guardia civil, y el gobernador de Alicante dispuso la concentración de la linea de Pego en aquel punto, á fin de restablecer la tranquilidad".

També un diari satíric de l’època, el 2 de juliol publicava: "En Gata (Alicante) ha sido necesario emplear la fuerza pública para cobrar la contribución…¡Quién lo diría! Cobrar las contribuciones a tiros…".

FONTS: ’’Diario de Córdoba de comercio, industria, administración, noticias y avisos"- Any XXII Nº 6.263 del 29 de junmy de 1871. //  ’’Gil Blas: periódico político satírico"- Època Tercera, Any III, Nº 382 del 2 de juliol de 1871) / http://prensahistorica.mcu.es.

 

6 comentarios

alberto -

ya era hora de que ixira!

CRONISTA DE GATA -

Gràcies per la correcció del futbol a "bequio". Ho canvie.

Gràcies també a "Anónimo" perquè malgrat a mirar tots els dies, ja havia oblidat el tema de l'entrevista que van fer el 30 de gener.

Anónimo -

http://www.rtvv.es/va/mediateca.html?text=gata

bequio -

Al resultat del partit de Teula no es 2-1 sino 0-3, ja que als de Teula jugaven amb fitxes falses. Al descans anaven ja 0-1 i es van demanar les fitxes al arbrit, comprovant que feien trampa.La segona part ja es va jugar per jugar sense sentit ja que haviem guanyat ja. Al Gorgos te 13 punts per 0 del Joventut, ja que contra l`Orba van fer el mateix.

Otsir Edijem -

Un moment, "gater", al meu parer cal modificar el temps verbal: "teniem" en lloc de "tenim". Ara el que "tenim" és més por que en l'època franquista, moltes conversacions de barra de bar que no van més enllà de encarammular-nos la tensió i res més. Sembla mentida, però es així. Ahí estàn els collons, al bar.

un gater -

EH! a mi em pareix una noticia preciosa! Tenim uns collons com a punys