Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A GATA, L'AIGUA ENCARA S'ESGOLLA PEL RIU. LA TORMENTA VA DEIXAR 140 MM. DE PLUJA. PORTEM RECOLLITS AL 2017, 419 MM.

A GATA, L'AIGUA ENCARA S'ESGOLLA PEL RIU. LA TORMENTA VA DEIXAR 140 MM. DE PLUJA. PORTEM RECOLLITS AL 2017, 419 MM.

La fotografia mostra com es presenta aquest matí el riu GORGOS al pas per GATA. És d'aquest matí a les 7.30. Com podeu observar poc aigua, però encara xorra -com diguem en una de les expresions referides al riu els gaters. Bassa ací, bassa allà, corrent ací, corrent allà. Encara s'esgolla l'aigua pel riu. Si fem un balanç -gràcies a les dades de l'amic Vicent Signes Signes "Canya" i les seues medicions i control de les mateixes als Trossets, la tormenta que es va desenvolupar des de diumenge pel tardet fins dilluns per la vesprada, va deixar un total de 140 mm. en poc menys de 24 hores. L'any 2017 està comportant-se molt bé a Gata i potser siga plovedor per la quantitat ja recollida. Portem en els dos mesos i mig, un total de 419 mm., sempre amb dades de Vicent Signes, com dic.

Per la seua part, l'estació meteorològica de Meteoxàbia instal·lada en les escoles de Gata, va recollir 115 mm. i el total de l'any són per ara 380 mm.

El temps va canviant. Encara hui es presenten nuvolades, però el sol va desfent-les i cara al cap de setmana faller farà bon temps, segons totes les previssions.

FONT: Dades de pluja, Vicent Signes.

0 comentarios