Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FA TRES ANYS...TAL DIA COM HUI: Quina pedregada va fer a Gata !!!

FA TRES ANYS...TAL DIA COM HUI: Quina pedregada va fer a Gata !!!

El Pont de les Alcolaes es va tallar al dia següent, pel gel acumulat. Amb una pala es va netejar tirant al riu tota l’aigua gelada

Ho recordeu?. Just fa tres anys, aquell 27 de maig de 2013 va ocórrer un fenòmen climatològic molt anormal a Gata. Una forta granissada va omplir de blanc carrers i camps. Si recordeu es va colapsar l’aigua i el gel

La premsa es va fer ressó al dia següent del succés de l’oratge

La notícia va correr com un reguer de pòlvora. A mitjan vesprada del dilluns 27 de maig de 2013, va caure una bona granissada a Gata, espectacular i singular pel temps avançat i per les circumstàncies. El dia després també va ser hora de balanços. Fins i tot, el ple de l’Ajuntament demanava zona catatròfica el dia 28, i que als ajuntaments veïns de Xàbia i Dénia, on molts veïns gaters tenen vinyes i propietats, per a que recolzaren aquesta petició."

Recordeu aquelles imatges i vídeos del dia P, de pedregada, de perdut, perquè així va quedar el raïm de Costeres, Ecles, Benitzaines...

Ja ho publicava l’any 2014. Torne a publicar els enllaços als vídeos: https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10201146053844059&set=vb.1551092285&type=2&theater.

Dos vídeos més de l’aconteixement: punxeu ací i punxeu ací.

Joanvi Vallés feia un vídeo de 3 minuts i 25 segons que ell va pujar al Youtube, també amb els seus comentaris: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C2vd_eNRcHs."

LA PREMSA TAMBÉ PARLAVA DEL SUCCÉS DE L’ORATGE:

Si recordeu, els diaris INFORMACIÓN (Alacant) i LEVANTE-EMV (València) parlaven de la pedregada de fa tres anys justos. De INFORMACIÓN publicava: "El puente cerrado y lleno de hielo". Al final de l’article de A.P.F. parlava de Gata i deia textualment: "En Gata, la policía local tuvo que cortar el Pont Vell. La acumulación de granizo hacía temer resbalones y accidentes. Los vehículos incluso podían quedarse bloqueados. Este puente es el que lleva al colegio del pueblo. El pedrisco dejó aquí una capa de hielo de casi diez centímetros de grosor. Una pala mecánica tuvo que romperla". Aquest era l’enllaç al diari: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2013/05/28/tromba-agua-granizo-inunda-calles-marina-alta-cubre-blanco-playa-xabia/1378697.html.

FONTS: vídeos de Jesús García Soler, Jaume Boronat i Juanvi Vallés. Diaris INFORMACIÓN (Alacant), 28-5-2013. Fotos composicions d'altres anys.

0 comentarios