Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¡¡ HA VINGUT EL RIU !! S'ACUMULEN 92 LITRES A GATA ( I )

¡¡ HA VINGUT EL RIU !! S'ACUMULEN 92 LITRES A GATA ( I )

( PER A FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXEU ACÍ )

Molt bona la pluja i pareix que el primer episodi fort ja ha passat. Un total de 92 litres han caigut a Gata, segons ens ha informat Vicent Signes "Canya". Necessitava la terra d’eixos litres. L’interior de la Marina Alta ha duplicat eixa quantitat i l’observatori que més ha mesurat ha sigut amb 230 litres, d’ahir a les 14 hores a hui a les 8 del matí, Fontilles. Circula un vídeo per ahí pres aquest matí a la paret de la presa d’Isbert desbordant-se. El riu Gironà ha baixat amb molta força.

Però les fortes pluges de Parcent i Benigembla, també han fet que el Gorgos baixe encara cap a Gata, després d’omplir tota la raconada del pantanet de Planisses, al voltant de les 14 hores s’ha vist ja el "cap del riu". Per Gata es sentia la tradicional cançoneta: ¡¡ Ha vingut el riu, ha vingut el riu !!. Una benedicció per als pous, caves i galeries que s’omplin i pujen quan l’aigua del riu baixa.

En aquesta composició i en la de l’entrada següent podeu vore algunes parts del riu al seu pas per Gata. Les fotos són de Verónica Vives.

0 comentarios