Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DEMÀ A LA BIBLIOTECA, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL NIÑO DE LA PEONZA"

DEMÀ A LA BIBLIOTECA, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "EL NIÑO DE LA PEONZA"

Al llarg del mes, campanya d’animació infantil "Tria el teu i llig"

Dos notícies de la biblioteca arriben hui al blog. La primera,més pròxima en el temps, és la presentació demà divendres dia 7, a les 20 hores, del llibre "El niño de la peonza" de José Barceló, escriptor que actualment resideix al municipi. Barceló té un blog i a decembre va fer realitat el seu somni de tenir publicada la novel·la després de nou llargs mesos, segons conta en el seu bloghttp://blogdejosebarcelo.blogspot.com.es/. La novel·la porta dues històries paral·leles al llarg dels capítols: D’una banda conta la història de Hurbert Sasse i Josef Kaufer. Sasse formava part de la patrulla del submarí alemany del tipus U-Boot VIIC enfonsat el 28 de maig de 1943 per un avió Hudson britànic del 608 esquadró i que aparegué mort a la platja de la Malvarrosa de Borriana amb un tub amb les seues senyes i una fotografia. Kaufer fou un comerciant alemany que l’identificà i ajudà en el seu sepeli. D’altra banda explica al llarg de la novel·la les experiències de l’autor durant les investigacions de la història.

De com es decideix a escriure,el perquè de la temàtica de la novel·la i altres dubtes podreu saber-ne més demà a la presentació.

Animació infantil "Tria el teu i llig"

Per altra banda, al llarg del mes de febrers els escolars participen a la campanya "Tria el teu i llig". Des de la Biblioteca de Gata hi ha especial interés en el foment lector i en fer atractiva la lectura. Per això, tots els anys organitzen unes sessions d’animació lectora amb els xiquets i xiquetes del CEIP Santíssim Crist de Gata.
Durant tot el mes de febrer van passant per la biblioteca totes les classes del col·legi en sessions d’una hora de durada cadascuna.

La Direcció General del llibre, arxius i biblioteques ha enviat a la biblioteca de Gata l’exposició "TRIA EL TEU I LLIG", una mostra itinerant que forma part de la campanya amb la qual la Generalitat pretén fomentar l’hàbit lector. La mostra fa un recorregut mitjançant panells educatius explicant les diferents possibilitats que ofereix la lectura. A més, dóna suggeriments i recomanacions per contagiar el gust per la lectura en l’àmbit familiar i per totes les edats. També pretén apropar les noves maneres de llegir que existeixen actualment amb les noves tecnologies.

Al voltant d’aquesta exposició es treballa el foment lector amb els xiquets i xiquetes en les sessions d’animació que estem realitzant. Primerament realitzen una visita guiada per la Biblioteca i coneixen de primera mà tot allò que els pot oferir, tot seguit visiten l’exposició per continuar, en la secció infantil de la Biblioteca, amb unes fitxes relacionades amb la lectura i el llibre.

Per als més majors tenen preparat un joc de preguntes al voltant de llibres i personatges on hauran de posar els cinc sentits perquè igual els pot tocar fer mímica com dibuixar com altres coses que els faran passar una estona ben divertida.

A la composició, les visites dels escolars i la portada del llibre que es presenta demà "El niño de la peonza".

FONT: Biblioteca Pública Municipal, Gata.


1 comentario

Anónimo -

divendres...DIA 8?