Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

QUI SÓN ELS FUTURS CANDIDATS DE GATA A LES ELECCIONS MUNICIPALS ? Els coneixeu a tots ? Són nous o veterans en política local ?

QUI SÓN ELS FUTURS CANDIDATS DE GATA A LES ELECCIONS MUNICIPALS ? Els coneixeu a tots ? Són nous o veterans en política local ?

De ben segur que ens farem eixes preguntes d’ací al 24 de maig, dia de les eleccions municipals 2015. Però si des del blog podem coneixer-los un poquet més, molt millor.

Als comicis locals de la circumscripció de GATA DE GORGOS (Alacant) concorren en este eleccions de 2015, quatre formacions, com ja ho van fer en 2011. Tres són "veteranes" (PP, PSOE i Compromís per Gata de Gorgos) i una és nova "Junts per Gata (JuGa)" que sustituix a Coalició Valenciana (CVa) del 2011.

També dels alcaldables, tres són ja suficientment coneguts i un és nou. El Partit Popular presenta a l’actual alcaldessa MARÍA TERESA SIGNES CASELLES, que com sabeu va sustituir a l’anterior Ana María Soler Oliver (aquesta va presentar la seua renuncia) en la present legislatura el 7 d’abril de 2014. El Partit Socialista repeteix candidat a l’alcaldia, el veterà VICENT FONT LEYDA, sent aixina el més veterà de tots els candidats. Canvia de candidat a l’alcaldia Compromís per Gata de Gorgos, que presenta a la que era regidora del grup MAGDA E. MENGUAL MORATA. És completament nou en política local el candidat de "Junts per Gata (JuGa)" JAUME MONFORT SIGNES, que es presenta a la nova llista que ix del grup de "Podem_Gata" adoptant el nom de "Junts per Gata".

Passant més endavant, repassem els 5 següents de cada llista.

PP.- 2. JUAN BERNARDO PEDRÓS TALENS, 3. JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART, 4. ALBERTO CARDONA PEDRO, 5. ROSA ANA MÁS MULET, 6. SALVADORA CASELLES PEDRO. Els dos primers Pedrós i Cholbi, així com la sisena Dora Caselles, ocupen actualment càrrecs en l’equip de govern d’aquesta legislatura. S’incorpora joventut i noves cares. Així, al lloc 4rt apareix Alberto Cardona i el 5é Rosa Ana Más. 

PSOE.- 2. MARÍA ELENA RODRÍGUEZ CHOQUE, 3. JUAN PABLO BATALLER ARIAS, 4. ANGELA JANE DICKINSON, 5. EMILIO JOSÉ SIGNES FRASÉS, 6. MARÍA TERESA PEDRO FONT. Noves cares s’incorporen a la política local. Els socialistes també aporten joventut al grup i sols repetix candidatura la nº 4, Angela Jane Dickinson. 

COMPROMÍS PER GATA DE GORGOS.- 2. MARÍA ANGELES SOLER FORNÉS, 3. TERESA ARABÍ ARABÍ, 4. NOEL GADEA RONDA, 5. ANTONIO ARABÍ ARABÍ, 6. JOSEFA GEMA VIVES SAPENA. Igualment, el grup nacionalista presenta totes les cares renovades en estos cinc llocs. Dos dones més Soler i Arabí acompanyen a la candidata a l’alcaldia Mengual en els tres primers llocs. La joventut també destaca en la llista.

JUNTS PER GATA (JuGa): 2. JOSEFA SIGNES COSTA, 3. ISAAC SALVADOR SANCHEZ GARCIA, 4. FRANCISCO SALVÁ OLIVER, 5. ROSA MARÍA GARCÍA VIDAL, 6. SALVADOR VALENTÍN MULET PEDRO. Finalment, el grup nou aporta més persones noves a les candidatures locals. Es repetix la joventut. Cap dels sis han estat mai a les llistes electorals anteriors.

Refrescant-nos un poc la memòria i fent història, cal recordar com van ser els resultats dels comicis de 2011. El Partit Popular va ser la força més votada amb 1.388 vots (el 42,99%) i va obtindre 6 regidors. El Partit Socialista va sumar 828 vots (25,64%) i va obtindre 4 regidors. El Bloc en va traure 720 vots (22,3%) amb 3 regidors i Coalició Valenciana va sumar 204 vots (6,32%) i no va obtindre cap regidor.

FONTS: Eleccions 2011 / dades 2015. A la fotografia, de nou, els quatre alcaldables de Gata.

0 comentarios