Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS PROGRAMES…AQUELLES FESTES !! -7- (1966)

AQUELLS PROGRAMES…AQUELLES FESTES !! -7- (1966)

Reprenc la minisèrie que ens descobrix com eren aquells programes de fa quasi cinquanta anys, de la dècada dels 60 del segle XX, gràcies a la col·lecció de la Biblioteca Pública municipal de Gata.

Hui mirem el programa de 1966. La portada repetia fotografia de la part de darrere de l'ajuntament i església del poble. Començava el programa en una fulla que resava: "Programa Oficial de las Tradicionales Fiestas en honor al Stmo. Cristo del Calvario Patrocinadas por el M.I. Ayuntamiento de Gata de Gorgos". Començaven el 30 de juliol eixe any i acabaven, com sempre, el 6 d'agost.

Dins de les fulles del programa moltes fotografies dels carrers engalanats de l'any anterior 1965, del premi provincial. "En nombre de la Corporación Municipal que me honro en presidir, del Consejo Local del Movimiento y en el mío propio..." deia l'alcalde Don Julián Monfort Calatayud. Al seu escrit feia un repàs de les obres acomeses, de les millores i acabava dient: "un recuerdo especial para aquellos gatenses que por diversos motivos permanecerán ausentes de su patria chica en días tan señalados..."

Del 18 al 26 de juliol i a l'església es feia el "solemnísimo novenario".

Pel que fa als actes del programa, el primer dia era el de la Caja de Ahorros del Sureste de España. Actuava l'Orfeó d'Alacant. Diumenge 31 era el torn per a la banda còmic-musical "Los Claveles" d'Alacant. Els bous estaven presents dilluns 1 d'agost, de 11 a 13 hores i de 18,15 a 21 hores. Els 5 Xics era el conjunt de la nit a la Plaza 18 de Julio. Tot eren bous i ball, els dies 1 al 4. El dia 5 canviava un poc. A les 11 del matí es feien carrers, Gegants i cabuts, cucanyes i una demostració pirotècnica infantil. Hi havia partida de pilota al trinquet i a les 18.30 carrosses: l'itinerari, pels carrers de Gata i a parar a la plaça 18 de juliol, on es feia la Batalla de flors. Per la nit, concert a la Plaça de l'Església, la tradicional revetla, i cordà al carrer Signes.

Un eminent canònig de la Catedral de València ocupava "la sagrada Cátedra" el dia de la festa major. Tornaven a fer concert a les 18.30 hores. La pirotecnia Borredá de Rafelcofer disparava el castell.

Finalment, dir que el programa de festes, on hi havia fotografies en blanc i negre i en color blau, s'havia fet a la imprempta local de Bernardo Mulet, que estava al carrer Primo de Rivera (hui Constitución), 20.

FONT: foto portada, programa de festes 1966. Col·lecció de la BPM de Gata.

0 comentarios