Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA VÉNEN LES FESTES: estem a 13 dies ( i II ): Aquelles festes de 1957 -Primera part-

JA VÉNEN LES FESTES: estem a 13 dies ( i II ): Aquelles festes de 1957 -Primera part-

Seguint amb aquesta sèrie de dades històriques de les nostres festes patronals, hui cal recordar unes festes de la dècada dels 50. Les de l’any 1957. Me’l va deixar Pepe Simó, al qual li ho agraïsc, i anem a conéixer aquella programació de fa ara 54 anys.

Mirem primer el programeta. A la portada, la qual podeu veure a la imatge que il·lustra aquesta entrada, hi figurava l’escut pre-constitucional, aquell  de "Una" i "Libre". Ben gran posava: "GATA DE GORGOS JULIO-AGOSTO, 1957. Fiestas en honor al Santisimo Cristo del Calvario. Programa Oficial". Amb tres fulletes s’explicava el "Programa de festejos", els quals eren distints a ara o al menys tenien una altra denominació. Oficialment, les festes van començar, com es feia abans, dijous 25 de juliol festa de Sant Jaume. I encara que feien festa dels fadrins el dia 7 d’agost si que constava al programeta, però es llimitava a posar: "Miércoles, 7 de agosto. "Festa dels fadrins" (Programa aparte)".

Eixe any va baixar el Crist el dia 25 de juliol i amb una nota al final del programeta posava: "Desde el día 28 de julio al 5 de agosto, en el templo parroquial, y a las 8 de la mañana (el día 4 a las 9,30), se celebrará un Solemne Novenario con Misa cantada y Gozos en honor al Santísimo Cristo del Calvario".

Després de posar la data: "Gata de Gorgos, julio de 1957" signava el Vist-i-plau l’alcalde Vicente Mulet Redal "Paresant" i el President de la Comissió de festes, que aquell any fou José Mengual Mulet "Pepito Paula".

(Demà us parlaré dels actes de les festes de 1957)

0 comentarios