Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA RELIGIOSA DE GATA: FA 66 ANYS, EL NATZARÉ VA PROCESSONAR TRES VOLTES (dimecres de passió, dimarts sant i divendres sant)

HISTÒRIA RELIGIOSA DE GATA: FA 66 ANYS, EL NATZARÉ VA PROCESSONAR TRES VOLTES (dimecres de passió, dimarts sant i divendres sant)

El primer dimarts sant de processó va ser eixe any, 1954

La Setmana Santa de 1954 va quedar en la memòria de molts feligresos de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos per un fet inusual i anecdòtic. Per tres vegades, la nova imatge de Jesús de Natzaré va processonar pels carrers del poble.

La primera va ser el dia 14 d’abril d’aquell any, dimecres de Passió, quan es va beneïr la nova imatge, que havia fet l’artista gater Jaime Mulet a València, a instància dels joves d’Acció Catòlica i que va ser sofragada amb la venda de barxes, llata i demés components. L’Arxiu Parroquial guarda el testimoni de la mateixa i diu que es va ser beneïda a les 23 hores pel rector Don Vicente Llopis Bertomeu, entrant en processó des de la carretera d’Ondara (El Molí) fins l’església. Els padrins d’aquell aconteixement parroquial van ser Anita Borrell Caselles i José Caselles Mulet.

La segona vegada que va eixir va ser per a inaugurar les processons del Dimarts Sant. Es deia la processó del silenci i amb la sola imatge del Natazaré procesonava pels carrers Nou, Sol, Calvo Sotelo, Plaza 18 de Julio i doctor Gómez Ferrer, allargant-se posteriorment després d’urbanitzar-se més la zona del barranquet cap al carrer La Bassa, Xaló, Roquetes i Duquessa d’Almodóvar. Eixe any, dimarts sant va ser el 20 d’abril.

Finalment, la tercera vegada que va eixir en processó va ser Divendres Sant dia 23 d’abril, fent el recorregut habitual més curt del que ara coneguem, ja que el canvi es fa produïr deu anys més tard. La processó del Sant Soterrar portava les imatges. a més d’una creu amb xiquetes portava la imatge de la Verge de Dolors i Jesús mort dins del Sant Sepulcre.     

FONT: Fotos arxiu parroquial. Gata. 

0 comentarios