Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS !! ( IX ) Anecdotari dels prospectes gaters (A)

AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS !! ( IX ) Anecdotari dels prospectes gaters (A)

La majoria dels que vegem hui anunciaven sesssions a benefici del Gorgos C.F.

Seguim observant els prospectes dels cinemes de Gata. Ho fem, com sempre, de la mà de Paco Moncho i la seua pàgina www.prospectosdecine.com. Com ja us vaig dir, una vegada repassada la història dels sis cinemes que el poble va tindre al llarg del segle XX, ara ens ocupem -en una primera part- d’algunes anècdotes de les sessions cinematogràfiques o dels prospectes de les mateixes.

Les dues primeres curiositats de hui les trobem en un mateix prospecte, el del dissabte 30 d’agost de 1953 del Cine de Verano de Gata. Es projectava la tercera part de "El misterio de la isla perdida" i la pel·lícula "Luna llena". En una nota advertia: "Serán valederas las invitaciones de señora". Després anunciava que el diumenge 31 d’agost, a les set de la vesprada, hi hauria "Gran Baile" "amenizado por la orquesta de la localidad, en su primera actuación en este local".

Ara vegem el prospecte del dissabte, dia 29 de juliol de 1961 del Cinema AVENIDA. Es programava per al dia següent la pel·lícula "famosa y escalofriante producción terrorífica" "Drácula" i en un requadre baix de tot s’avisava: "Recomendamos a los enfermos de corazón o de fácil excitación nerviosa, se abstengan de ver esta película".

El Cine Casablanca anunciava en prospecte que el dissabte 7 d’abril de 1962 feia una "Gran función pro Gorgos C.F.". Era "¡Adiós Mimí Pompón!. En un requadre deia: "Estreno del documental deportivo con las actuaciones del GORGOS C. de F. y la final del CIO JUNIORS".  

Vegem el prospecte del dijous 25 d’abril de 1962 del Cinema LA PAZ. Es va dedicar la sessió íntegrament als beneficis per al GORGOS C.F. Es projectava la gran pel·lícula "Al otro lado de la ciudad". Tan important es considerava l’event i la recaptació que es va deixar ben clar en una nota: "La empresa del Cine "Casablanca" no abrirá sus puertas dicho día". L’empresa del cinema "La Paz" es posava a disposició del club, els cinemes de Gata col·laboraven amb l’esport gater.

Prospecte del dissabte 5 d’agost de 1961, vespra de la festa del Santíssim Crist de Gata. El Cinema Avenida feia en "Homenaje al Gorgos C.F." la projecció de la pel·lícula "la quiniela". Deixava ben clar que l’empresa deixava el local i la pel·lícula per a l’entitat. Les dues últimes frases eren molt curioses: "La recaudación íntegra será ingresada en la tesorería del Gorgos" i anunciant la festa: "el disparo de la cordà se efectuará a la una y media de la madrugada".

FONT: Foto del prospecte i documentació extreta de la pàgina de Paco Moncho:www.prospectosdecine.com.

0 comentarios