Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.526, la del dia 21/6-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 1.526, la del dia 21/6-

Com estem molt prop de Sant Joan, fa dos dies que ha passat, i de les festes patronals, que ja estan quasi ahí, es bó recordar aquesta fotografia històrica. Corria l’any 1977. Era la primera vegada que eixien les quintetes, com aclarix Ángeles, una de les quintetes d’aquell any. La primera regina infantil va ser Rosa María Grimalt Caselles. Don Tomás ja havia fet el pregó els anys 1970 i 1971. Era un alacantí asidu de les festes gateres. Ací el teniu al centre. També són històrics els dos gaters que l’acompanyaven, artistes i presentadors de la festa com ells mateixa: amb jaqueta blanca Gabriel Pons, amb jaqueta blau marino, Paco Baños. També venia sempre amb Don Tomás, la Regina de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant. La vegeu amb la banda. I, també és històric el sistema d’elecció de les regines majors, vegeu una urna i a Don Tomás amb un paperet.

Finalment dir, que els tres homes ja no estan entre nosaltres, sempre recordarem a Gabriel Pons i Paco Baños; els alacantins també al seu president de la festa, Don Tomás.   

Si voleu llegir la crònica dels pregoners que ha tingut la festa, ací teniu l’enllaç: http://cronistadegata.blogia.com/2013/072609-parla-la-historia-festera-gatera-gata-ha-tingut-quatre-pregoners-o-mantenidors.php.

FONT: Foto propietat de la família Baños Diego.

0 comentarios