Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA ACOMIADA L'ANY VELL. S'ESCAPA EL 2018. ARRIBA AMB FORÇA EL 2019.

GATA ACOMIADA L'ANY VELL. S'ESCAPA EL 2018. ARRIBA AMB FORÇA EL 2019.

Quan estem a tan sols deu hores de trencar l’última fulla del calendari del vell 2018, quan està ja tocant a la porta amb força el 2019, tirem enrere i a la vegada que acomiadem l’any, vegem algunes coses que resumixen l’any al nostre poble a Gata.

Cal recalcar els 50 anys del Misteri de Reis de Gata que es van viure al gener de 2018. La FESTA D’INTERÉS TURÍSTIC LOCAL I PROVINCIAL es va fer realitat, una vegada més, amb un segell important. En unes hores estarem ja pensant en els Reis 51, els del 2019.

A nivell de poble com a municipi, el dia 30 d’octubre de 2018 passarà a la història municipal dels dos pobles que ja estan agermanats. Gata de Gorgos i Saint André de Sangonis (França) ja son pobles germans. Amb la signatura del document d’agermanament per part de l’alcalde de Saint André de Sangonis, Jean-Pierre Gabaudan, i l’alcaldessa de Gata, Magdalena Mengual, es tancava un procés iniciat en 2014, quan els dos pobles van manifestar la seua intenció d’agermanar-se, i es donava pas a un nou temps d’intercanvis i projectes en comú com a pobles germans.

Les pluges han estat regulars, però no han arribam als 700 litres. Mesurava Vicent Signes "Canya" un total de 675 litres, però feia notar i recordava que no ha vungit el riu enguany. L’episodi més recent de pluges va ser pel novembre, amb quasi 100 litres amb dos dies (entrre el 18 i 19). La gota freda Dana ens deixava poca pluja per l’octubre. Més enrere, començava febrer amb neu espolvorejada sobre els tres caps del Montgó.

També hem conegut el resum anual de donants de sang. L’associació de Donants de sang de Gata facilitava que en 2018 Gata ha mostrat, de nou, la seua solidaritat i ha contribuït amb 357 donacions de sang vàlides i 18 nous donants han acudit durant 2018 a Gata de Gorgos per col·laborar.

En política, ha seguit prorrogat el pressupost anterior i l’equip de govern s’ha mantés en les tres regidores de Compromís per Gata (alcaldessa, Magda Mengual; Àngels Soler i Tere Arabí, i el regidor del mateix partit, Toni Arabí). Ha dimitit del seu càrrec a la Corporació en 2018, Alberto Cardona del Partit Popular i s’ha incorporat Dora Caselles Pedro. Sols anunciava el PSOE la candidatura a l’alcaldia per a 2019 Toni Signes (PSOE). 

A nivell esportiu i del Gorgos CF destaquem que l’equip del GORGOS CADET va aconseguir la lliga 2016-2017 i l’ascens. També ho van fer els majors, com a millor 7é segon de 8 que pujaven de Segona a Primera Regional. 

En competició de gimnàstica rítmica, alegria gatera: el jove gimnasta gater Sergi Buigues Vives es va proclamar subcampió en el Campionat Provincial d’Espanya, que es va celebrar a Calp el 5 de Maig. Sergi va competir en la categoria Junior masculina amb Aro, Maces i Corda guanyant la medalla de plata en cada modalitat i proclamant-se subcampió. A juny, va quedar en bona posició, el lloc 8 de la general, al Campionat d’Espanya de Gimnàstica Rítmica celebrat en Guadalajara.

Altres efemèrides, altres aconteixements han anat conformant la vida d’un poble, el poble de GATA.

ADÉU AL 2018 I BONA ENTRADA AL 2019. DESIG A TOT EL POBLE DE GATA I ALS USUARIS DEL BLOG.

 

0 comentarios