Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA TÉ NOVA ALCALDESSA: Magda Mengual Morata, 2015-2019 (Àlbum)

GATA TÉ NOVA ALCALDESSA: Magda Mengual Morata, 2015-2019 (Àlbum)

PODEU VEURE L’ÀLBUM DEL PLE D’INVESTIDURA, PUNXANT ACÍ)

El rellotge marcava les dotze del migdia, la sala de plens de l’Ajuntament de Gata de Gorgos estava plena. Més de cent persones esperaven l’acte que va repetint-se cada quatre anys, en condicions normals. Com mana el protocol, els tretze regidors estaven sentats en la primera filera del públic. Primer, la secretaria ha cridat al regidor més major de la recent creada Corporació, en aquest cas el veterà i repetidor de regidor, Vicent Font Leyda (PSOE) i el més jove, en aquest cas en novel regidor Alberto Cardona Pedro (PP). Els dos s’han asseiat al costat de la secretaria per a constituir la Mesa d’edat i procedir a cridar un a un a tots els regidors i regidores i que mostraren les seues credencials. Eixa tasca l’ha feta el regidor Vicent Font. Primer, ho han fet els cinc regidors del PP; després els quatre de Compromís per Gata; després els dos del PSOE i finalment els dos de Junts per Gata.

A continuació s’ha procedit al jurament o promesa del càrrec. S’han produit quatre modalitats, com quatre eren els grups: els regidors/es del Partit Popular han jurat i promés; el grup de Compromís ha promés el càrrec "perque així ho exigeix la legalitat" però defensant sempre la llengua, l’educació; regidor i regidora del PSOE sols han promés, i els dos de Junts per Gata ho han fet textualment dient: "des de les meues conviccions republicanes i de país, pensant en les persones més castigades per la crisi, per imperatiu legal i fins que el poble ho modifique...".

A continuació i a mà alçada, sense tindre que utilitzar-se la urna que es trobava al mig del semicercle, s’ha votat als tres caps de llista que mantenien la candidatura a alcaldessa, PP i Compromís, i alcalde, JuGa, ja que Vicent Font, primer de llista del PSOE, ha declinat.

Ha obtés 8 vots en la primera votació, majoria absoluta com diu la legalitat, la candidata per Compromís per Gata MAGDA MENGUAL MORATA. Ha obtés 5 vots, els del PP, la candidata Maite Signes Caselles. Nombrosos aplausos s’han escoltat en tota la sala. El tripartit progressista s’ha format pels 4 regidors de Compromís per Gata; els dos del PSOE i els dos de Junts per Gata. Ha estat nomenada oficialment alcaldessa de Gata de Gorgos Magda Mengual Morata.

A continuació han parlat els caps de llista. L’alcaldessa Magda Mengual ha encetat el torn de paraules i ha sigut molt breu. Sols ha donat les gràcies als votants, la llista, companys i família, i ha dit que cal treballar per al poble. Jaume Monfort ha donat les gràcies al poble que ha estat a totes les reunions i especialment als que van participar ahir a la consulta ciutadanaTambé ha donat les gràcies a la resta de formacions polítiques per la seua implicació en el procés. "Ahir es va confirmar que la gent vol ser consultada, que vol opinar i decidir sobre allò que és important per a Gata".

Per la seua part, Maite Signes, candidata del PP i ex-alcaldessa ha tingut paraules fortes per al pacte dels altres tres grups. Ha recordat que representa la llista més votada i "que governar un poble és treballar per a tots, ens hagen votat o no". Signes ha defensat la tasca del seu grup en l’últim període de temps.

Finalment, Vicent Font (PSOE) ha dit que es deixen les crispacions, que s’oblide el passat i que cal encetar un perióde de treball per al poble junts.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
Al final, sense utilitzar-se el traspàs de la "vara de mando", que també descansava a la taula del mig de l’hemicicle i sense cloure la sessió, ha acabat aquesta, amb les felicitacions i parabéns per a tota la corporació, per als nous i, sobre tot, per a la nova alcaldessa. La foto de família de tota la Corporació Municipal 2015-2019 i la foto del tripartit (Compromís per Gata, PSOE i Junts per Gata) ha posat punt i final a la sessió d’investidura.

0 comentarios