Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ALGUNES DADES SOBRE TOTS SANTS I ELS FIDELS DIFUNTS A LA PARRÒQUIA (1925-1926)

Com ja vaig dir ahir, cada dia i fins diumenge 4 de novembre aniré desgranant algunes curiositats sobre estos dies de Tots Sants i els Fidels Difunts.

Hui coneixerem els anys 1925 i 1926. L'Arxiu Parroquial custodia llibres en el qual s'anotaven tots els actes que es feien. Rescatem alguns actes religiosos de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de l'any 1925, al primer quart del segle passat. Giraven quasi tots, per este temps al voltant de les ànimes, de la tradicional visita al cementeri parroquial, misses i novenaris.

En una nota de la setmana del 18 al 29 d´octubre de 1925 deia: "Nota. Se ruega a las personas que deseen encargar algún ejercicio del Novenario de almas, lo avisen cuanto antes para ordenar mejor los actos". El dia 1 de novembre del mateix any posava: "Esta tarde a las 3 ½ visita al cementerio, como de costumbre, al regreso se harán los toques para el primer dia de Novenario de Almas. Mañana, lunes, la última misa aniversario de 2ª clase en suf. De las benditas almas del Purgatorio". A la mateixa setmana de l´1 al 8 de novembre s'anunciava: “Domingo. Comunión general de Hijas de María según costumbre”.

Pel que fa als actes votius d'aquest temps, l'any següent 1926 trobem aquesta informació: "El dia 1 de novembre, Fiesta de Todos los Santos, es obligación de oir misa y no se puede trabajar".

FONT: Arxiu Parroquial. Església de Sant Miquel Arcàngel de Gata.

0 comentarios