Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

L’ARTESANIA I GASTRONOMIA GATERA, DE NOU, PROTAGONISTES AL PROGRAMA DE TELEVISIÓ ESPANYOLA ESPAÑA DIRECTO (LA 1,TVE)

L’ARTESANIA I GASTRONOMIA GATERA, DE NOU, PROTAGONISTES AL PROGRAMA DE TELEVISIÓ ESPANYOLA ESPAÑA DIRECTO (LA 1,TVE)

De nou, i ja en van unes quantes vegades, l’atracciu artesà i gastronòmic del nostre poble, Gata de Gorgos, va posar en valua quatre activitats que són quotidianes i que els nostres veïns confeccionen com cap altres. Ahir per la vesprada, el programa de la primera de Televisió Espanyola ESPAÑA DIRECTO va emetre un reportatge de Gata i quatre activitats. 

Podeu repassar-ho a aquest enllaç PUNXANT ACÍ. Del minut 37,38 al 41,36 Gata es va donar a conéixer, una vegada més, a tot el país. 4 minuts de reportatge presentat per María Manzano. 

El reportatge començava a la Plaça de les Canastes, la Plaça d’Espanya. Gata era presentada com " Pueblo escaparate de artesanía". Després es mostrava la tasca artesanal d’encordellar cadires que fa tot un mestre Miguel Monfort. A continuació, la fabricació de capells ("sombreros") ens portava a la fàbrica Signes, que ja fa unes setmanes també va ser protagonista a altre programa i altra cadena de televisió. La gastronomia gatera amb les conegudes "coques d’espencat" i altres condiments la posava el Forn de Ca Xaparro a la Placeta de Sant Antonio amb Toni com a protagonista. Finalment, el programa recalava a la partida Rompudetes i a la casa-taller-fàbrica de guitarres Bross.

FONTS: Captures de pantalla i enllaç del vídeo pàgina del programa "España directo".

  

 

0 comentarios