Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTA CECÍLIA 2012 GATA: Els músics protagonitzen la tradicional "Aurora"

SANTA CECÍLIA 2012 GATA: Els músics protagonitzen la tradicional "Aurora"

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

De 5.30 del matí a més enllà de les 8 els músics de Gata han passejat pel poble tocant la tradicional peça matinera de "la Aurora", dins dels actes que està celebrant la banda Unió Musical en honor a la patrona, Santa Cecília. Es perd en generacions aquest costum que passa de músics majors a músics joves, que no tots saben tocar-la ni cantar-la, però tots acompanyen la festa. Hui he pogut localizar-los i encara he sentit dos vegades l’Aurora. Una quan la tocaven per la Font del Riu a una nova música entrant i altra quan arribaven després de tot el recorregut, incloent la veïna Jesús Pobre, a casa del president, que el seu fill Marc també entra a la banda enguany.

Alguns disfressats dels concursos d’anit, altres aguantant la son com podïen, altres posats en el seu paper -sense paper de partitura clar està-, altres tirant coets, com han fet tota la matinada.

Sonava la "Aurora" i cantaven, com feren altres generacions de músics, com van fer els que ja no estan entre nosaltres...I l’Aurora segueix sonant i escoltant-se les veus dels mateixos músics, siguen majors o joves.

A la composició, els músics de la banda de Gata interpretant l’Aurora aquest matí.

0 comentarios