Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA TÉ JA TRES CENTENÀRIES EN VIDA. AHIR VA COMPLIR UN SEGLE MARÍA MONFORT COSTA (María Bisserot)

GATA TÉ JA TRES CENTENÀRIES EN VIDA. AHIR VA COMPLIR UN SEGLE MARÍA MONFORT COSTA (María Bisserot)

El poble de Gata té des d’ahir dia 10 d’abril tres centenàries en vida, dos de 101 anys i una amb 100. Curiosament dos d’elles són del carrer Xaló. MARÍA MONFORT COSTA més coneguda com María Bisserot, va nàixer el 10 d’abril de 1820. Es diu de Bisserot perquè tant ella com les germanes van nàixer a aquella partida entre Gata i Jesús Pobre.

De generacions longeves, sa mare ja va viure quasi cent anys, apenes li van faltar uns dies per a complir el segle. Recorde que vaig publicar sobre ella al diari Información d’Alacant la notícia, era a finals de gener de 1989. Ací vos deixe la referència que faig al Diari gater de 33 anys (1987-2020). PUNXEU

 María té tres fills i 4 néts. El seu nét Juan Pablo Signes comentava ahir al seu facebook amb motiu de l’aniversari: "Cent anys no els fa tot el món. Hui ha complit 100 anys la meua iaia Maria, la dona que em va criar i a la cual cride mare. Els compleix en confinament absolut a la residència, lluny de la familia. Afortunadament l’alzheimer no la deixa reflexionar al respecte ni adonar-se’n. Moltes felicitats."

Amb María són dos les centenàries que registra el carrer Xaló. Cal recordar que Gata ara mateix en té tres en vida. Sempre ha sigut un poble de centenàries i és la segona vegada que s’unixen tres dones amb més de cent anys. Això ja va ocorre a febrer de l’any passat i torna a passar ara.

Cronològicament, el passat dia 1 de febrer va fer 101 anys de vida VICENTA SIGNES CASANOVA, també del carrer Xaló. El dia 15 de febrer arribava als 101 anys TERESA PUIG COSTA, que viu al Tossalet. A les dos, s’ha unit des d’ahir la nova centenària María.

Des del blog felicitar a María i la seua família. Agraïment al seu nét Juan Pablo per la informació i les fotos. A la fotografia, celebrant-se a la residència el seu cent aniversari. A la segona foto pujada al facebook tenia María 92 anys.


0 comentarios