Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS !! ( XI ) Anecdotari dels prospectes gaters ( C )

AQUELLS CINEMES DELS NOSTRES MAJORS !! ( XI ) Anecdotari dels prospectes gaters ( C )

Si ahir coneixíem alguns prospectes curiosos referents a projeccions cinematogràfiques a Gata, quan estaven de ple els cinemes locals, hui continuem en la mateixa línia, sempre de la mà del cinèfil PACO MONCHO i la seua pàginawww.prospectosdecine.com.

Ara en vegem uns quants més:

- El diumenge 27 d’octubre de 1935 s’inaugurava la temporada amb nova empresa del Ideal Cinema Gata i deixava ben clar l’adreça "Plaza del Mercado". Era la pel·lícula "La Hermana San Sulpicio" i per si havia dubtes deixava clar: "Autorizado por la Sociedad Española del Derecho de Reproducción".

- El diumenge 24 de maig de 1936 "a petición de varios señores de esta localidad" es "reprisava" -voldria dir que es repetia- la projecció "Nobleza baturra". La butaca era de 0,60 pessetes i la general de 0,40 pessetes. El prospecte portava per darrere la lletra d’algunes cançons de la pel·lícula (jotes aragoneses).

 - El diumenge 4 de febrer de 1940, el prospecte anava encapçalat per aquestes dues exclamacions: "Saludo a Franco" i "¡¡Arriba España!!. Era el temps, postguerra pura i dura. L’estrena en esta província de la pel·lícula "Miguel Strogoff o el correo del zar" venia del Cine Capitol de Valencia al Idela Cinema de Gata de Gorgos. Qué us pareix ?.

- El reclam estava clar aquell diumenge 6 d’octubre de 1946 i anunciava: "Atención a los grandes programas del Cine La Paz. Inauguración de la temporada de invierno en el Cine La Paz. Una altra data per a la història.

A la imatge, el prospecte de Nobleza Baturra (24-5-1936).

FONT: Paco Moncho, per mig de la seua web www.prospectosdecine.com.

 

0 comentarios